ΕΛΛΑΔΑ

Στον Πειραιά το Costa Favolosa

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 13:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στον Πειραιά το Costa Favolosa
Facebook Twitter Whatsapp
Στις δράσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της κρουαζιέρας στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, χαιρετίζοντας την πρώτη προσέγγιση στο λιμάνι του Πειραιά που πραγματοποίησε χθες το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Costa Favolosa δυναμικότητος 3.500 επιβατών, που ανήκει στην εταιρεία Costa Crociere.
Στις δράσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της κρουαζιέρας στάθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, χαιρετίζοντας την πρώτη προσέγγιση στο λιμάνι του Πειραιά που πραγματοποίησε χθες το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Costa Favolosa δυναμικότητος 3.500 επιβατών, που ανήκει στην εταιρεία Costa Crociere. Ο υφυπουργός στον χαιρετισμό του ανέφερε, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι αναπόσπαστο τμήμα της αναπτυξιακής προσπάθειας της κυβέρνησης στον τουρισμό και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού της κρουαζιέρας διεθνώς.

Παράλληλα στο υπουργείο, όπως ανάφερε ο υφυπουργός, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους κρουαζιέρας στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να αναζητηθούν τρόποι επίλυσής τους. Επίσης, ο κ. Νικητιάδης στο πλαίσιο των επαφών που είχε για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Costa Crociere, Gianni Onorato.

Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου παρέστη ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Francesco Paolo Trupiano, ο οποίος εξέφρασε τη διάθεσή του να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται τέλος, ότι το κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε σήμερα και το Κατάκολο, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες του να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας.