Το αστρονομικό ποσό των των 4 εκατομμυρίων δολαρίων είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σε διάστημα εννέα μόλις μηνών, μια σπείρα απατεώνων που προχωρούσε σε πωλήσεις πολυτελών σκαφών και αυτοκινήτων που δεν υπήρχαν, μέσω αγγελιών!

Ένα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ένας 27χρονος Λετονός εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Αμερικανικών αρχών.

Η σύλληψη του Λετονού, έγινε στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, από αστυνομικούς του τμήματος αναζητήσεων της ασφάλειας.

Ο νεαρός αποτελεί ηγετικό στέλεχος της σπείρας, που έδρασε στην Αμερική,απο τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2016 και είχε καταφέρει να ξεγελάσει δεκάδες πολίτες των ΗΠΑ.

Αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, έβαζαν αγγελίες σε με οχήματα και σκάφη σε ιστότοπους και έπειθαν του υποψήφιους αγοραστές να τους κάνουν κατάθεση σε τράπεζα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης.

Όταν αυτό γινόταν, οι δράστες εξαφανίζονταν. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατάφερναν να δημιουργήσουν τραπεζικούς  λογαριασμούς με πλαστά στοιχεία!

Ο 27χρονος κατηγορείται μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση.