Πρεμιέρα, σήμερα, των θερινών εκπτώσεων και στα Χανιά με τους εμπόρους να ελπίζουν ότι οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν και θα κάνουν αγορές. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης φθάνουν μέχρι και 50%, ωστόσο, όπως εκτιμούν οι έμποροι, είναι πολύ πιθανό οι τιμές να πέσουν έως και 70%.

Ήδη, κάποια καταστήματα, κυρίως μεγάλες αλυσίδες, προσφέρουν είδη με έκπτωση μέχρι και 70%.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης, "οι θερινές εκπτώσεις είναι μια ευκαιρία ανάκαμψης για όλους τους κλάδους του εμπορίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι μεγάλα και καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα."

Κάλεσμα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων απευθύνουν, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Χανίων, Παλαιόχωρας, Σούδας, Κισάμου και Πλατανιά. Στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρεται:

"Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες για μεγάλες και πραγματικές εκπτώσεις. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η στήριξη των τοπικών προϊόντων και των τοπικών επιχειρήσεων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών τουλάχιστον τις πρώτες μέρες λόγω του όγκου εργασίας. Καλούμε τους συναδέλφους-μέλη να υποδεχτούν με χαμόγελο τους καταναλωτές, τηρώντας τις διατάξεις του νόμου "περί εκπτώσεων" που θα βρουν στο site www.eschania.gr".

Σήμερα, πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, η κίνηση στα καταστήματα των Χανίων ήταν αυξημένη, ωστόσο, οι καταναλωτές έκαναν, κυρίως, έρευνα αγοράς, ώστε να έχουν μια πλήρη εικόνα για τα ποσοστά των εκπτώσεων και τα προσφέρομενα είδη.
TAGS