Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους πέντε κατηγορούμενοι στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες τις Ε.Ε..

Μεταξύ αυτών γνωστός επιχειρηματίας από τη Θεσσαλία, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας τοπικής ομάδας, καθώς και ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Αλβανίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει μεγάλη Εταιρεία επεξεργασίας και διακίνησης Φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας επιχειρηματίας εμφανίστηκε μετανιωμένος υποστηρίζοντας ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν λάθος του που δέχθηκε να αποθηκεύσει 20 κιλά κοκαΐνης στο σπίτι και στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του.

Από την πλευρά του ο 54χρονος Αλβανός και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του. Κατά την απολογία του υποστήριξε μεταξύ άλλων πως είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος εταιρείας γκαζιού στην Αλβανία, επιτυχημένος επιχειρηματίας και ως εκ τούτου δεν είχε καμία οικονομική ανάγκη να διακινήσει ναρκωτικά. Ισχυρίστηκε δε πως ο Έλληνας επιχειρηματίας είχε μεσολαβήσει έναντι αμοιβής για να τον φέρει σε επαφή με ελληνική εταιρεία γκαζιού και πως για αυτό ήρθε στην Ελλάδα με τους δυο συνεργάτες του.