current views are: 15

25 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση07:59

«Ακραίως»: Κόντρα Σ. Αναγνωστοπούλου – Κ. Χατζηδάκη για τους συμβασιούχους των δήμων

Το φλέγον ζήτημα των συμβασιούχων των Δήμων που προέκυψε  μέσα στην εβδομάδα κλήθηκαν να σχολιάσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Δημοσίευση 07:59’

Το φλέγον ζήτημα των συμβασιούχων των Δήμων που προέκυψε  μέσα στην εβδομάδα κλήθηκαν να σχολιάσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Το φλέγον ζήτημα των συμβασιούχων των Δήμων που προέκυψε  μέσα στην εβδομάδα κλήθηκαν να σχολιάσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή “Ακραίως” του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι σε εποχές ευμάρειας εκεί που το κράτος έπρεπε να φερθεί με κοινωνική δικαιοσύνη “έσπαγε” σε πελατειακά συστήματα, για να καταλήξει ότι οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε καθαρή ομηρία.

Ο κ. Σκουρλέτης ρωτάει τους δήμους πόσους ακριβώς χρειάζονται για την καθαριότητα. Το θέμα είναι πολύ παλιό με τους συμβασιούχους γιατί κατηγορείτε εμάς. Εμείς θα φέρουμε νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή για αυτό το θέμα ώστε να λύσουμε για πάντα το πρόβλημα κάτι που δεν έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.”

Σε δήλωση του επί του θέματος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, για το τι θα έκανε αν ήταν εκείνος σήμερα Υπουργός Εσωτερικών , τόνισε  ότι δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους πολίτες και να τους δίνουμε ψεύτικες ελπίδες.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι “η κυβέρνηση άφησε το θέμα με τους συμβασιούχους και ξεχείλωσε με αποτέλεσμα τα σημερινά αποτελέσματα. Εμείς θα κάναμε χαρτογράφηση στους εργαζόμενους των δήμων  και θα βλέπαμε ποιους και πόσους αντέχουν οι δήμοι για να εργάζονται στην καθαριότητα. Το 1/3 των δήμων είναι τουριστκοί και το καλοκαίρι τριπλασιάζεται ο πληθυσμός. Επομένως εμείς λέμε πως κάθε δήμος πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά σε ότι αφορά τις προσλήψεις στον χώρο της καθαριότητας. Εμείς πρωτίστως δεν κοροϊδέψαμε αυτούς τους ανθρώπους όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτόχρονα, απευθυνόμενος στην κ. Αναγνωστοπούλου είπε: “Μέσω του “Καλλικράτη” ήδη έχουν την δυνατότητα όλοι οι δήμοι της χώρας να συμπράξουν με ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας. Εσείς τι ακριβώς λέτε δηλαδή, να συνεχιστεί το μπάχαλο που επικρατεί τώρα; Εσείς που υποσχεθήκατε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους την μονιμοποίησή τους, και το Ελεγκτικό Συνέδριο σας είπε ξεκάθαρα πως αυτό είναι παράνομο, πρέπει να λύσετε άμεσα το πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε. Εσείς με την πολιτική σας δημιουργήσατε αυτή την εικόνα που όλοι βλέπουμε. Κοροϊδέψατε αυτούς τους ανθρώπους για να πάρετε την ψήφο τους. “

Από την άλλη, ο δημοσιογράφος κ. Κωστίδης σχολίασε ότι στην Κωνσταντινούπολη στο θέμα της καθαριότητας υπάρχει σύμπραξη του δήμου με ιδιωτική εταιρεία, και εκεί  ο τομέας της καθαριότητας  δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιο της για την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσιάζει τη ΝΔ να προηγείται με επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Σία  Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι “Η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή την στιγμή σε μια κρίσιμη φάση που κλείνει  τη δεύτερη αξιολόγηση, και ανοίγει ένας νέος  δρόμος για να αναπτύξει την πολιτική της.  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν δώσαμε ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά μια μάχη. Σε αυτό που θα κριθούμε είναι αν θα καταφέρουμε να βγάλουμε την χώρα από την Επιτροπεία. Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο ποσοτική, είναι και ποιοτική και πολυσύνθετη” κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

 


σχετικα αρθρα