current views are: 8

25 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση10:07

Αυτή είναι η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που λέει «όχι» στην πρόταση Σκουρλέτη

Συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις 

Δημοσίευση 10:07’

Συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις 

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την προσεχή Πέμπτη, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Έτσι, εν αναμονή μεγάλου καύσωνα και με “βουνά” από σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές κ.λπ.).

Επίσης, για αύριο Δευτέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης που θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους – παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στο συγκεκριμένο τομέα.

Από την πλευρά της η ΠΟΠ – ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων της, καθώς έκρινε ότι με τη ρύθμιση του κ. Σκουρλέτη διασφαλίζεται η συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων.

Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

Να σημειώσουμε επίσης πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ το απόγευμα της Κυριακής ενημέρωσε πως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου (10:00 π.μ.) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας με θέμα “Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ».

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, συζήτησε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

1. Απορρίπτει την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη η οποία γίνεται για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτηση της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως έχουν προσδιοριστεί με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις 22 Ιουνίου 2017.
3. Επιμένει ότι, η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
4. Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα νομοθετική ρύθμιση, όπου θα δίνεται οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).
5. Να καλέσει όλους τους Συλλόγους-Μέλη της να εντείνουν τα μέτρα περιφρούρησης του αγώνα και να ζητήσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργατικών και κοινωνικών οργανώσεων με κοινό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία για να αποτραπούν προσπάθειες και εκβιασμοί για τη διάσπαση του αγώνα.
6. Συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο κυρίως και στον αγώνα που κάνουμε.
7. Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Εμείς απλά τον προειδοποιούμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει εξαγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν καθολικά στην Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχθεί για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24 – Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απευθύνει μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και τους καλεί τούτη τη στιγμή να σταθούν αλληλέγγυοι και να δείξουν υπευθυνότητα. Γιατί ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που μπορεί να κερδηθεί η μάχη που δίνουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και για την παραμονή των συμβασιούχων που εργάζονται με παρατάσεις στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου.

Πατούλης: Η κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων 

«Περιμένουμε αύριο από τη κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα θα συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας», αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης, προσθέτοντας ότι «με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους».

Ο κ. Πατούλης, αφού υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί «δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους», αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην αυριανή, έκτακτη συνεδρίασή του, θα αποφασίσει «υπεύθυνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι δήμοι».

 


σχετικα αρθρα