ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το «θρίλερ» της απαγωγής Λεμπιδάκη - Με sms επικοινώνησαν οι δράστες

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2017, 08:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2017, 08:37
Συνεχίζεται το «θρίλερ» της απαγωγής Λεμπιδάκη - Με sms επικοινώνησαν οι δράστες
Facebook Twitter Whatsapp

Θετική, εν μέρει εξέλιξη είχε η πρόσφατη δημοσιοποίηση της επιστολής της οικογένειας Λεμπιδάκη, κατά την οποία γνωστοποιούσαν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θετική, εν μέρει εξέλιξη είχε η πρόσφατη δημοσιοποίηση της επιστολής της οικογένειας Λεμπιδάκη, κατά την οποία γνωστοποιούσαν ότι σταματούν οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς του επιχειρηματία καθώς τότε είχαν συμπληρωθεί, όπως αναφερόταν σε επιστολή, «53 ημέρες χωρίς νέα για την κατάσταση».

Οι δράστες απέστειλαν sms στον αδερφό του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο οποίο αρκέστηκαν να γράψουν τη φράση «είμαστε εδώ» χωρίς να δώσουν άλλα σημάδια ζωής του επιχειρηματία.

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αξιολογούν την κίνηση αυτή των απαγωγέων ως ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τελικό στόχο την απελευθέρωση του απαχθέντα.

Το χρονικό

Η απαγωγή Λεμπιδάκη έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου. Όπως εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές, στην απαγωγή συμμετείχαν τουλάχιστον τρία άτομα, που είχαν «σκανάρει» πολύ καλά τις κινήσεις του επιχειρηματία, ενώ ήταν και ιδιαιτέρως μελετημένοι. Παράλληλα, είναι ψύχραιμοι όσον αφορά την επικοινωνία τους με τους αστυνομικούς.

Η υπόθεση θυμίζει, έντονα την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, στον τρόπο που εκτελέστηκε αλλά και στον σχεδιασμό. Το επικρατέστερο σενάριο για την απαγωγή του επιχειρηματία φαίνεται να είναι αυτό της ενέδρας που του έστησαν άγνωστοι δράστες όταν επέστρεφε από την εργασία του στο σπίτι στην περιοχή του Καλεσσών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο 50χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στο οδικό δίκτυο ανάμεσα στα Άνω και τα Κάτω Καλέσσα, όταν πιθανότατα οι άγνωστοι δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι του έκλεισαν τον δρόμο και αφού τον εμβόλισαν πέφτοντας πάνω στο όχημά του, τον υποχρέωσαν να βγει έξω από αυτό, αρπάζοντάς τον.