current views are: 10

27 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση06:20

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Περιμένουμε ακόμη περισσότερες εγγυήσεις από την κυβέρνηση – Δεν πάμε να πιούμε καφέ στο Μαξίμου

Ως κίνηση «καλής θέλησης», από την πλευρά της κυβέρνησης για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Δημοσίευση 06:20’

Ως κίνηση «καλής θέλησης», από την πλευρά της κυβέρνησης για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Ως κίνηση «καλής θέλησης», από την πλευρά της κυβέρνησης για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, χαρακτήρισε την σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕ – ΟΤΑ Γιάννης Τσούνης.

Ωστόσο ο κ. Τσούνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι «δεν πάμε να πιούμε καφέ, πάμε να διαπραγματευτούμε. Όταν καλυφθούμε για τους εργαζόμενους θα τα βρούμε». Ενώ τόνισε πως: «περιμένουμε ακόμη περισσότερες εγγυήσεις από την κυβέρνηση».

Ο κ. Τσούνης άφησε παράλληλα αιχμές για τη στάση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όσον αφορά την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επισημαίνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη τόσο άμεσα.

«Να πούμε ξεκάθαρα ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν κινητοποιήσεις δύο και τρεις μήνες, καλοκαίρι και στην Τρίπολη και στον Πύργο, εμείς επτά ημέρες» σχολίασε.

Σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο κ. Τσούνης σημείωσε ότι «η διάταξη που προτείνεται βελτιώνεται σε σχέση με το ηλικιακό όριο».

Παρατήρησε, βέβαια, ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί αφού είναι απόφαση των δήμων.


σχετικα αρθρα