current views are: 8

29 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση05:42

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Άβατο τα Εξάρχεια και όχι μόνο

Σε μετωπική έχει εξελιχθεί η σύγκρουση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Δημοσίευση 05:42’

Σε μετωπική έχει εξελιχθεί η σύγκρουση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε μετωπική έχει εξελιχθεί η σύγκρουση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την απαγόρευση της σημερινής συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων. «Τα Εξάρχεια είναι άβατο… Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) Γρηγόρης Γερακαράκος.

Μάλιστα, με αφορμή και το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι, ο κ. Γερακαράκος δήλωσε ότι τα Εξάρχεια δεν είναι το μόνο άβατο για την αστυνομίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι χρειάζεται «ταχεία λύση» από την αστυνομία. «Καταλαβαίνετε αν πρέπει ή όχι να λυθούν τα χέρια της αστυνομίας αν λάβετε υπόψη και την απόφαση (Τόσκα)… Προχθες χάσαμε ένα 11χρονο αγγελούδι. Να αντιμετωπιστεί κάθε άβατο» επισήμανε, προσθέτοντας όμως ότι πρέπει να κινητοποιούνται και οι κάτοικοι για την κατάδειξη του προβλήματος.

Για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια ο κ. Γερακαράκος επανέλαβε ότι η ΠΟΑΣΥ θα πειθαρχήσει στην απόφαση για απαγόρευση, προσθέτοντας ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας για να λάβουν τις μελλοντικές αποφάσεις τους. «Εμείς καταδείξαμε το πρόβλημα… Μας απασχολούν τα άβατα γιατί κινδυνεύουν οι συνάδελφοί μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπου περνάει ο αστυνομικός περνάει και ο πολίτης, όπου δεν περνάει ο αστυνομικός δεν περνάει και ο πολίτης».

Η απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από το θώκο του αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να υπάρξει κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αλλά και αντίδραση του ίδιου του κ. Τόσκα.


σχετικα αρθρα