current views are: 11

30 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση17:33

Επιχείρηση «σκούπα» σε όλη τη χώρα – Τιτάνιος αγώνας να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα σκουπίδια

Σε ακραίες συνθήκες η αποκομιδή

Δημοσίευση 17:33’

Σε ακραίες συνθήκες η αποκομιδή

«Τιτάνια» μάχη για την αποκομιδή των τόνων σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων γίνεται από τους εργαζόμενους στους δήμους. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για να μαζευτούν οι τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, ενώ περισσότερες ημέρες θα απαιτηθούν για να πλυθούν με απορρυπαντικά και φάρμακα απολύμανσης πολλά σημεία.

Όπως είναι εύλογο οι αρμόδιες αρχές έχουν θέσει και προτεραιότητες ως προς τα σκουπίδια που θα μαζευτούν πρώτα. 

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι έχουν εντολή να απομακρύνουν άμεσα τα σκουπίδια που βρίσκονται σε αποσύνθεση και μυρίζουν άσχημα, καθώς, λόγω του καύσωνα, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκτός από αφόρητη είναι και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Σε δεύτερη μοίρα περνούν – προσωρινά βεβαίως – ογκώδη αντικείμενα που απορρίφθηκαν γύρω από τους κάδους τις ημέρες της απεργίας.

Περισσότερους από 500 τόνους σκουπιδιών έχει μαζέψει ο Δήμος Πειραιά

Με διπλάσια δρομολόγια απορριμματοφόρων από ότι τις κανονικές περιόδους, ο Δήμος Πειραιά προσπαθεί από τα μεσάνυχτα που έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να καθαρίσει την πόλη από τα βουνά των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους του, εξαιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, καθημερινά και μέχρι να καθαρίσει η πόλη, θα πραγματοποιούνται 96 δρομολόγια. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί πάνω από 500 τόνοι απορριμμάτων, ενώ παράλληλα με την αποκομιδή, όλοι οι κάδοι πλένονται και απολυμαίνονται. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «η τεράστια αυτή προσπάθεια θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, προκειμένου να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η πόλη στους φυσιολογικούς ρυθμούς».

Πάτρα: Αγώνας δρόμου για να καθαρίσει η πόλη

Με τα μούτρα στη δουλειά έχουν πέσει οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών και στην Πάτρα

Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας το από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και έληξε η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ κάνουν αγώνα δρόμου για να καθαρίσει η πόλη. 

Όπως αναφέρει το thebest.gr για να απομακρυνθούν τα απορρίμματα από τους δρόμους της πόλης έχουν «επιστρατευτεί» πέραν των απορριμματοφόρων και όποια άλλα μέσα έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Πατρέων, όπως φορτηγά οχήματα, μπουλντόζες, κτλ.

Όπως εκτιμά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, η πόλη θα έχει καθαρίσει πλήρως στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το thebest.gr:

Φωτογραφίες gallery: Sooc


σχετικα αρθρα