Διημερίδα για την κτηνοτροφία στη Λάρισα


Ο ρόλος της κτηνοτροφίας στην οικονομία της χώρας αλλά και τα προβλήματα που απειλούν την επιβίωση του κλάδου, βρέθηκαν στο επίκεντρο διημερίδας για την κτηνοτροφία η οποία άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο, στην επαρχία Ελασσόνας, υπό τον γενικό τίτλο: "Η κτηνοτροφία προστάτης της χώρας και στήριγμα για την έξοδο από την οικονομική κρίση".
Σύμφωνα με εκπροσώπους τους κλάδου, η κτηνοτροφία είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς έχει μεγάλα περιθώρια αύξησης της παραγωγής και εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα για την κάλυψη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.

Ταυτόχρονα όμως, είναι η εγγύηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαθρέψει τον πληθυσμό της και με τον τρόπο αυτό ενεργεί ως ο προστάτης της χώρας απέναντι σε κάθε είδος κρίσης.

Στον κατάλογο των ομιλητών της ημερίδα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ο.Γ.ΑΚ, Ιωάννης Δραγατσίκης, καθώς και λοιπά στελέχη του Οργανισμού, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ και λοιπών φορέων που διαχειρίζονται το ζήτημα της κτηνοτροφίας.

Τη διημερίδα διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο Συνεταιρισμός Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου Ελασσόνας και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Επαρχίας Ελασσόνας, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο