current views are: 7

3 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση15:11

Ο Άρειος Πάγος δεν αναγνωρίζει τα δισεκατομμύρια του Αρτέμη Σώρρα

Παρελθόν αποτελεί για τον Αρτέμη Σώρρα η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας μετά την αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Δημοσίευση 15:11’

Παρελθόν αποτελεί για τον Αρτέμη Σώρρα η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας μετά την αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Παρελθόν αποτελεί για τον Αρτέμη Σώρρα η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας μετά την αναίρεση  υπέρ του νόμου που ασκήθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Οι ανώτατοι δικαστές… εξαφάνισαν με την απόφασή τους παλαιότερη δικαστική απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστική απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου με την οποία ουσιαστικά αναγνωριζόταν πως ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων (ποσό το οποίο έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα).

 Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη απόφαση ο Σώρρας, ο οποίος παραμένει άφαντος για τις δικαστικές αρχές, είχε αθωωθεί για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού. Αναλυτικότερα, η πλήρης  Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της δεχόμενη την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου, αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείο Αθηνών.  

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έτους 2013 που είχε διαβιβαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλείπει αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.  

Αναλυτικότερα, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των  600 δις δολαρίων  δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.  

Τέλος, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Α.Σώρρας έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.


σχετικα αρθρα