current views are: 28

7 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση16:06

Από τη Μύκονο στο Λαγανά – Ασυδοσία, «μπράβοι» και νεκροί

Η «σκοτεινή» πλευρά του τουρισμού 

Δημοσίευση 16:06’

Η «σκοτεινή» πλευρά του τουρισμού 

Η άγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού μετά από ξυλοδαρμό από «μπράβο» σε μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου, έφερε στην επιφάνεια την «σκοτεινή» πλευρά του τουρισμού στη χώρα μας και περιοχές που λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο από τις δομές του κράτους. Ποτά «μπόμπες» δίκυκλα σε ανήλικους και ερωτικά όργια σε κοινή θέα, είναι λίγα μόνο από τα κομμάτια του παζλ.

Ο θάνατος του Τεξανού τουρίστα, από τα χέρια ενός Σέρβου «μπράβου», που ήρθε στη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες για να περάσει μέρος των διακοπών του έφερε στην επιφάνεια υποθέσεις δολοφονίας σε κοσμικά νησιά. Ενδεικτική περίπτωση, η Μύκονος.

Θύματα των «μπράβων»

Τον Ιούνιο του 2008 η χώρα συγκλονιζόταν από την άγρια δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Σαμίτ από χέρια «μπράβων» στην περιοχή Καλαπόδι της Μυκόνου. Εκεί ένας «μπράβος» σκότωσε με γκλόπ και γροθιές τον άτυχο νεαρό, ενώ επιτέθηκαν και σε τουλάχιστον 2 φίλους του θύματος.

Τον Σεπτέμβριο  του 2015 ένας ακόμη άνδρας, ο Κύπριος Βαγγέλης Πέππος, πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ανθρώπους της νύχτας που «παριστάνουν τους πορτιέρηδες» σε γνωστό κλαμπ του νησιού. Ο ηλικίας 31 έτους άνδρας παραμένει ακόμη και σήμερα σε κώμα.

Η αστυνομική ανοχή

Στα συγκεκριμένα νησιά και όχι μόνο, η αστυνομία επιδεικνύει ιδιαίτερη ανοχή, που σε πολλές περιπτώσεις είναι τουλάχιστον «ύποπτη». Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμά από το γεγονός πως οι αστυνομικοί κάνουν πως δεν γνωρίζουν, γεγονότα που γνωρίζει ο «κόσμος όλος» σε μια προσπάθεια αποφυγής δυσφήμισης των νησιών.

Η αστυνομία σε περιοχές όπως η Μύκονος, το Φαληράκι στη Ρόδο και ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, μοιάζουν με «άβατα», εκεί οι άνθρωποι της νύχτας ελέγχουν πρόσωπα και καταστάσεις, προστατεύοντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για «παράπλευρες απώλειες» όπως ο θάνατος ενός τουρίστα, όπως συνέβη με τον άτυχο 22χρονο Αμερικανό τα ξημερώματα της Παρασκευής.


σχετικα αρθρα