current views are: 6

8 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση06:45

Δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα σε μια ημέρα-Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και Σάμο

Πενήντα έξι δασικές πυρκαγιές κλήθηκαν να κατασβέσουν οι πυροσβέστες σε όλη την χώρα κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ωρου

Δημοσίευση 06:45’

Πενήντα έξι δασικές πυρκαγιές κλήθηκαν να κατασβέσουν οι πυροσβέστες σε όλη την χώρα κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ωρου

Πενήντα έξι δασικές πυρκαγιές κλήθηκαν να κατασβέσουν οι πυροσβέστες σε όλη την χώρα κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ωρου.

Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. Στις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 17:50 και στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή  Αργάσι Ζακύνθου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Στις  θέσεις Πεύκοι Σητείας και Ανατολή  Ιεράπετρας Κρήτης, όπου στις 21:35 χθες και στις  01:50 σήμερα, εκδηλώθηκαν αντίστοιχα πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, το  έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τις  επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν  από τη νύχτα, συνδράμει από αέρος, από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο ενώ και για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για τα νησιά  Χίο, Σάμο και  Ικαρία.


σχετικα αρθρα