current views are: 10

10 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:39

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά – Τι λένε οι φίλοι του

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του 22χρονου Aμερικανού Μπακάρι Χέντερσον έξω από μπαρ του Λαγανά στη Ζάκυνθο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι και τι λένε οι φίλοι που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. Πώς κινούνται οι Αρχές που εκτιμούν ότι υπήρξαν κι άλλοι που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό αλλά διαφεύγουν της σύλληψης.

Δημοσίευση 18:39’

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του 22χρονου Aμερικανού Μπακάρι Χέντερσον έξω από μπαρ του Λαγανά στη Ζάκυνθο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι και τι λένε οι φίλοι που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. Πώς κινούνται οι Αρχές που εκτιμούν ότι υπήρξαν κι άλλοι που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό αλλά διαφεύγουν της σύλληψης.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του 22χρονου Aμερικανού Μπακάρι Χέντερσον έξω από μπαρ του Λαγανά στη Ζάκυνθο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι και τι λένε οι φίλοι που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ. Πώς κινούνται οι Αρχές που εκτιμούν ότι υπήρξαν κι άλλοι που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό αλλά διαφεύγουν της σύλληψης

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση είναι οι οκτώ κατηγορούμενοι, 7 Σέρβοι κι ένας 34χρονος Έλληνας, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα. Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του αμερικανού τουρίστα, τα χτυπήματα στο κεφάλι προκάλεσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες επέφεραν αμέσως το θάνατό του. Ενδεικτικό είναι ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που ο Μπακάρι Χέντερσον δεν πρόλαβε καν να αμυνθεί

Παρότι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του και το υλικό των καμερών ασφαλείας «καίνε» τους κατηγορούμενους, όλοι τους αρνούνται τα περί εμπλοκής στη δολοφονία ανθρωποκτονία. 

Τι λέει ο έλληνας μπάρμαν

Ο 34χρονος μπάρμαν, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ναι μεν χτύπησε τον άτυχο Αμερικανό, όχι όμως στο κεφάλι και σε καμία περίπτωση σε βαθμό που θα προκαλούσε το θάνατό του. 

«Κάποια στιγμή τον είδα να σπάει στο κεφάλι ενός Σέρβου ένα μπουκάλι μπύρας. Επικράτησε πανικός στο μαγαζί. Εγώ και ο υπεύθυνος ασφαλείας τον κυνηγήσαμε για να βγει έξω. Τον πλησίασα με σκοπό να τον χτυπήσω και στη χειρότερη περίπτωση να του προκαλέσω μόνο σωματική βλάβη. Του έδωσα δύο χτυπήματα στη μέση,  πουθενά στο κεφάλι και επέστρεψα στο μπαρ. Ποτέ δεν τον χτύπησα στο κεφάλι».

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του μπαρ, βρετανός υπήκοος με σερβική καταγωγή, αρνείται κάθε ανάμιξη στο περιστατικό, καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς «δεν χτύπησα κανέναν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι ελληνικές Αρχές έστειλαν στις σερβικές φωτό υπόπτων προκειμένουν να γίνει ταυτοποίηση προσώπων. Κι αυτό διότι εκτιμούν ότι στον ξυλοδαρμό συμμετείχαν κι άλλα άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης. 

Φίλος θύματος: Τρέχαμε να αποφύγουμε τους Σέρβους 

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή του Ντάνιελ Μπράουν, κολλητού φίλου του θύματος που βρισκόταν στο μπαρ το βράδυ της δολοφονίας. 

«Κανένας δεν έδωσε σημασία και δεν προσπάθησε να σταματήσει τον καβγά. Κανείς από τους υπέθυνους δεν έκανε προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η επιχείρησή τους». 

Η παρέα του Μπακάρι υποστηρίζει ότι όταν είδαν τους Σέρβους να κινούνται με άγριες διαθέσεις, έτρεξαν να τους αποφύγουν και τότε είδαν το θύμα πεσμένο μέσα στα αίματα

«Είδα μια γυναίκα και της μίλησα στα ελληνικά. Τη ρώτησα τι συμβαίνει και με ένα κενό βλέμμα μου είπε ‘είναι νεκρός’. εμείς καταρρεύσαμε στο πάτωμα», δηλώνει ο Μπράουν ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook το εξής μήνυμα: 

«Δεν περίμενα ποτέ ότι η καλύτερη μέρα της ζωής μας θα κατέληγε σε αυτή τηγν τραγωδία. Το να με αποκαλείς φίλο σου ηταν για μένα η μεγαλύτερρη τιμή. Θα σε αγαπώ και θα σε σκέφτομαι για πάντα».

Το χρονικό

Όλα άρχισαν στις 3:15 τα ξημερώματα, όταν δύο παρέες, μία Αμερικανών και μία Σέρβων άρχισαν να διαπληκτίζονται μέσα στο μπαρ. Κάποια στιγμή κι ενώ τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, τον λόγο πήρε ο ηλικίας 32 ετών σερβικής καταγωγής και βρετανικής υπηκοότητας υπεύθυνος του καταστήματος και μπράβος.

Ο μπράβος αρχίζει να χτυπά με μανία τον 22χρονο αμερικανό τουρίστα, ο οποίος βγήκε έξω από το μαγαζί και άρχισε να τρέχει. Ο μπράβος μαζί με έναν 34χρονο Έλληνα μπάρμαν άρχισαν να τον καταδιώκουν, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα από τον άγριο ξυλοδαρμό ο τουρίστας έπεσε αναίσθητος στη μέση του δρόμου.

Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε με βαριές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, του μπράβου και του μπάρμαν και σε τρεις προσαγωγές, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή ενός ακόμη μπάρμαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άτυχος 22χρονος, μόνιμος κάτοικος Τέξας, είχε φτάσει στο νησί της Ζακύνθου πριν από λίγες μέρες για τις καλοκαιρινές του διακοπές. 

Και ο αδελφός του είχε δολοφονηθεί έξω από μπαρ

Σοκ προκαλεί μια νέα πτυχή της δολοφονίας του νεαρού 22χρονου αμερικανού τουρίστα, έξω από κλαμπ στον Λαγανά Ζακύνθου.

Μάλιστα, φίλοι του άτυχου Μπακάρι Χέντερσον, αποκάλυψαν ότι και ο αδελφός του είχε χάσει τη ζωή του σε συμπλοκή σε μπαρ του Τέξας, όπου είχε δεχθεί αλλεπάλληλες μαχαιριές.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, η οικογένεια έζησε τον χειρότερο εφιάλτη, καθώς η μοίρα αποδείχθηκε πολύ σκληρή μαζί τους, βλέποντας και τον δεύτερο γιο τους, που παραθέριζε στον Λαγανά, να πέφτει νεκρός μετά από χτυπήματα που δέχτηκε σε συμπλοκή έξω από πολυσύχναστο μπαρ. 


σχετικα αρθρα