current views are: 5

11 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση09:05

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών για χρέη προς το Δημόσιο ο Γ. Κιμούλης

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή είναι ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή (λόγω προηγούμενης καταδίκης για ακάλυπτη επιταγή), για χρέη προς το Δημόσιο.

Δημοσίευση 09:05’

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή είναι ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή (λόγω προηγούμενης καταδίκης για ακάλυπτη επιταγή), για χρέη προς το Δημόσιο.

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή είναι ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή (λόγω προηγούμενης καταδίκης για ακάλυπτη επιταγή), για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Γ. Κιμούλης έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί για την αποπληρωμή του χρέους του, ύψους 250.000 ευρώ.

Η ποινή που του επιβλήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης για ακάλυπτη επιταγή. Η μετατροπή της προς 25 ευρώ την ημέρα δίνει τη δυνατότητα στον Γιώργο Κιμούλη να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις) και να αποφύγει τη φυλάκιση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο γνωστός ηθοποιός εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης ήταν και ο λογιστής του. Η υπόθεση αφορά σε εταιρεία που συστάθηκε το 2001, σε μισθωμένο ακίνητο το οποίο λειτουργούσε ως θέατρο του Γιώργου Κιμούλη, αλλά και ως σχολή. Σε αυτή την εταιρεία ήταν μέτοχος και η μητέρα του ηθοποιού, η οποία ασκούσε τη διαχείριση.

«Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά το θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», ανέφερε ο συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του, ο λογιστής του γνωστού ηθοποιού, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε στην κατάθεσή του: «Είμαι λογιστής του κ. Κιμούλη από τον Απρίλιο του 2015 ως σήμερα. Το χρέος είναι από την περίοδο 2008-2010 και βεβαιώθηκε το 2011. Η οφειλή είναι κυρίως από δήμους, από περιοδείες που έκανε. Είναι ένα επάγγελμα με φοβερά έξοδα, που όμως δεν μπορούν να εμφανιστούν λογιστικά. Για παράδειγμα οι τεχνικοί… Λίγοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος».


σχετικα αρθρα