current views are: 4

11 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση13:50

Μαρτυρία στη δίκη της ΧΑ: Οι χρυσαυγίτες στρίβουν το μαχαίρι στην πληγή…

Μία νέα καταγγελία, η οποία καταδεικνύει πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει τακτική και συμπεριφορές, ακούστηκε σήμερα στη δίκη που πραγματοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Δημοσίευση 13:50’

Μία νέα καταγγελία, η οποία καταδεικνύει πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει τακτική και συμπεριφορές, ακούστηκε σήμερα στη δίκη που πραγματοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Μία νέα καταγγελία, η οποία καταδεικνύει πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει αλλάξει τακτική και συμπεριφορές, ακούστηκε σήμερα στη δίκη που πραγματοποιείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Γιώργος Μώρος, με την έναρξη της κατάθεσής του, υποστήριξε πως στην είσοδο του κτιρίου χρυσαυγίτες που είχαν γεμίσει το σημείο του φώναξαν «θα τα πούμε έξω» επισημαίνοντας πως δεν διαθέτει την απαραίτητη ασφάλεια για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως το 1998 σε ηλικία 15 ετών προσηλυτίστηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής και άρχισε να περνάει ώρες στα παλιά γραφεία της οργάνωσης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι έξι μήνες αργότερα αποχώρησε, αφού ήταν κατά το ήμισυ αλλοδαπής καταγωγής και δεν ενστερνιζόταν το σύνθημα «έξω οι ξένοι» των χρυσαυγιτών.

Στη συνέχεια, περιέγραψε ότι μεταπήδησε στο αντιρατσιστικό κίνημα όπου δεν παρουσιάστηκε κανένα ζήτημα μέχρι την περίοδο των πογκρόμ των χρυσαυγιτών, το 2013. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τον στοχοποίησαν και χτύπησαν τρεις φορές

Εντύπωση προκαλεί πάντως, η επισήμανση του μάρτυρα για τον τρόπο που επιτίθενται με μαχαίρι οι χρυσαυγίτες, τρόπος που χρησιμοποιήθηκε στον ίδιο αλλά και στον Παύλο Φύσσα. Είπε στο δικαστήριο ότι συνήθως στρίβουν το μαχαίρι στην πληγή για να μην μπορούν να γίνουν ράμματα, καθώς και ότι χτυπάνε από τη μέση και κάτω, προκειμένου ο αυτουργός να κατηγορηθεί για αδικήματα που σχετίζονται με τραυματισμό, και όχι με ανθρωποκτονία

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ξεκίνησε η εξέταση του Ηλία Ντονά, αντιδημάρχου Οιχαλίας, όταν το Σεπτέμβριο του 2013 σημειώθηκε το περιστατικό στην εκδήλωση για τα θύματα του Μελιγαλά. 

Ο μάρτυρας αντίθετα με τον πρώην δήμαρχο Φιλ. Μπάμη, δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε ζήτημα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, κάνοντας λόγο για 600 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής και ελληνικές σημαίες, οι οποίοι ήταν παραταγμένοι, καθισμένοι με σημαίες. 


σχετικα αρθρα