Φωτιά σε ένα παλιό ταξί έβαλαν σήμερα οι ταξιτζήδες στην Κρήτη, αφού το περιέλουσαν με πετρέλαιο στη πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από το πρωί πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έβαλαν φωτιά στο ταξί.

Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ στην πλατεία παραμένουν συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες, οι οποίοι αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Χειρόφρενο στα οχήματα τους τράβηξαν σήμερα και οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ και στα Χανιά, που συμμετέχουν και εκείνοι  στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΤΑΞΙ στα Χανιά, Ηλία Καραπατάκη, «η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική», έχουν ακινητοποιηθεί από την απεργία 301 ΤΑΞΙ, 4 αυτοκίνητα εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες, ενώ κανονικά κυκλοφορεί το λευκό ΤΑΞΙ μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

«Ξεκινάμε με 48ωρη απεργία και ζητάμε να καθίσει στο τραπέζι ο υπουργός για να συζητήσομε στην βάση του προεδρικού διατάγματος του κ. Ρέππα. Όσο αρνείται ο υπουργός να μας δεχτεί, τόσο μας δίνει δύναμη να σταματάμε, όχι μόνο στις πιάτσες αλλά και με άλλη μορφή», δήλωσε ο κ. Καραπατάκης.