current views are: 9

12 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση17:50

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με αλλαγές- Έρχεται το νέο πρόγραμμα

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, που θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο, όπως προανήγγειλε 

Δημοσίευση 17:50’

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, που θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο, όπως προανήγγειλε 

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, που θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο, όπως προανήγγειλε χθες η προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Τομέα Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ιωάννα Νίκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” μιλώντας σε διημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για την εξοικονόμηση ενέργειας, η κυρία Νίκου ανέφερε ότι ήδη βγήκε ο διαγωνισμός των τραπεζών για το πρόγραμμα, στο οποίο οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικά θα παρακολουθείται όλη η πορεία κάθε επιδοτούμενου έργου ενεργειακής αναβάθμισης. 

Η νέα πλατφόρμα δηλαδή το πληροφοριακό σύστημα του “Εξοικονομών κατ’ οίκον”, θα συνδέεται με το σύστημα TAXIS και ο χρήστης θα μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο TAXIS. Έτσι θα γίνεται διασταύρωση στοιχείων και του ακινήτου και των εισοδημάτων του ιδιοκτήτη. 

Προϋπόθεση

Για να ενταχθεί το ακίνητο στο πρόγραμμα θα πρέπει να υφίσταται νόμιμα. Αν δεν  υπάρχει οικοδομική άδεια, θα πρέπει να υπάρχει τακτοποίηση. “Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά το λογικό είναι ότι, για να θεωρηθεί το ακίνητο τακτοποιημένο , θα πρέπει να είναι αποπληρωμένα τα πρόστιμα τακττοποίησης” σημείωσε η κυρία Νίκου. 

Το νέο “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” αναμένεται να καλύψει 35.000-40.000 διακαιούχους,ανάλογα με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.