Μόλις 5,7 εκατ. φορολογικές δηλώσεις έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα Πέμπτη και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, είναι έτοιμη να υπογράψει απόφαση που θα δίνει νέα παράταση προθεσμίας, εφόσον υπάρξουν προβλήματα.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα των αγροτών.

«Μέχρι σήμερα με βάση την ενημέρωση που έχω 5,7 εκατ. δηλώσεις έχουν κατατεθεί. Είναι μικρός ο αριθμός. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα μπορεί να αντέξει το βάρος το σύστημα τις τελευταίες μέρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί κάποια παράταση. Για τους αγρότες υπάρχουν κάποια θέματα. Θα το δούμε» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Σε κάθε περίπτωση αν πάλι η ΑΑΔΕ εκτιμήσει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα τότε είμαι έτοιμη να υπογράψω μια σχετική απόφαση».

Προσέθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ υποστήριξε ότι το 60% των φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά δεν έχει καμία φορολογική επιβάρυνση.