current views are: 11

13 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:00

Νέα δίωξη για κακούργημα σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου για το ακίνητο στη Σύρο

Ερευνάται εάν ήταν εικονική η μεταβίβαση

Δημοσίευση 14:00’

Ερευνάται εάν ήταν εικονική η μεταβίβαση

Ακόμη μία ακόμα εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη σηματοδοτεί η άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Αυτή τη φορά κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία αφορά την υπόθεση της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, στην οποία η Εισαγγελία Διαφθοράς διαπίστωσε «δόλιες ενέργειες» του ζεύγους Παπαντωνίου.

Συγκεκριμένα, μετά την έρευνα που διατάχθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, φέρεται ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του κατάφεραν, αν και είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, να πάρουν φορολογική ενημερότητα από τη ΔΟΥ Κηφισιάς προκειμένου να πουλήσουν το ακίνητο που είχαν στη Σύρο.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση ασκήθηκε άλλωστε σε βάρος των δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς που φέρονται ότι χορήγησαν παρανόμως στο ζεύγος την επίμαχη φορολογική ενημερότητα, πριν από περίπου ένα χρόνο, αν και ήταν σε θέση να εξακριβώσουν ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του είχαν χρέη προς το Δημόσιο.

Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από την σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια. Η τιμή που εμφανίζεται σε δημοσιεύματα να πουλήθηκε πριν ένα χρόνο το ακίνητο είναι περίπου 1 με 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίμαχη αγοραπωλησία ερευνάται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και ως προς το σκέλος ελέγχου της νομιμότητας της ώστε να εντοπιστεί αν προκύπτει ενδεχόμενο η μεταβίβαση του ακινήτου να είναι εικονική.

Και η έρευνα για τη νέα δίωξη ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς .


σχετικα αρθρα