current views are: 8

15 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση05:30

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην «καρδιά» του καλοκαιριού – Που θα εκδηλωθούν χαλάζι και καταιγίδες

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

Δημοσίευση 05:30’

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

Ο καύσωνας φεύγει και τη θέση αυτού παίρνουν βροχές ακόμη και χαλάζι σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Τα νέα καμώματα του καιρού άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από τα ξημερώματα του Σαββάτου ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν ακόμη πιο έντονα από την Κυριακή όπως αναφέρει στο newpost.gr, ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο θα εκδηλωθούν βροχές στην Κεντρική Μακεδονία ενώ από το μεσημέρι ενδέχεται να ρίξει μέχρι και χαλάζι. Θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες -αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά- που μέχρι το βράδυ θα απασχολήσουν και πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές.

Την Κυριακή πρόκειται να είναι μια βροχερή ημέρα καθώς αναμένεται αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χωρά ενώ θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία σύμφωνα με τον κ. Σιούτα θα αγγίξει τους 10 βαθμούς. Η μέγιστη θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα θα κυμανθεί από 26-27 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στις νησιωτικές περιοχές της χώρας κυρίως στην περιοχή του βορείου και ανατολικού Αιγαίου όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 28 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν οι βοριάδες φτάνοντας σε ένταση τα 7 μποφόρ.

Όπως σημείωσε ο κ. Σιούτας το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη όπου η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει με τις τιμές να κυμαίνονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αττική 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. 

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα τις βραδυνές ώρες θα ενταθούν.

 Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση προς το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινέ και απογευματινές ώρες Στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. 

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Αίθριος. 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Γενικά αίθριος. 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 


σχετικα αρθρα