Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο λιμενάρχης Ζακύνθου, με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κωνσταντίνου Σούλη, ενώ παράλληλα διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του. Ο λιμενάρχης που δεν συνελήφθη, φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση σύλληψης μελών κυκλωμάτων της νύχτας από την ασφάλεια και κατηγορείται για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της υπόθεσης μέσω της γνωστής τα τελευταία χρόνια μεθόδου, της παρακολούθησης των συνομιλιών των υπόπτων από τον "κοριό" της ΕΥΠ.

Σε διαθεσιμότητα, εξάλλου, τέθηκαν ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Κατερίνης και ο εκτελών χρέη υπολόγου στον Οίκο Ναύτου για ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε και ανέρχεται στο ποσό πλέον των 100.000 ευρώ και το έλλειμμα στα ταμεία εξόδων γραφικών υλών και καθαριότητας που ανέρχεται σε ποσό πλέον των 5.000 ευρώ.

Σε βάρος των δύο διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη από την αρμόδια εισαγγελία του ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης.