current views are: 8

15 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:59

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους 851 επιβάτες του «Διονύσιος Σολωμός»

Δεν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το δρομολόγιο του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» από Πειραιά προς δυτικές Κυκλάδες

Δημοσίευση 14:59’

Δεν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το δρομολόγιο του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» από Πειραιά προς δυτικές Κυκλάδες

Δεν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το δρομολόγιο του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» από Πειραιά προς δυτικές Κυκλάδες, καθώς το καράβι δεν είχε τα απαραίτητα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αναστάτωση και ταλαιπωρία στους 851 επιβάτες του, οι οποίοι τελικά προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο καράβι της γραμμής.

Ειδικότερα, το εγκεκριμένο – προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα στις 07:05 από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο – Κίμωλο – Μήλο, έμεινε ανεκτέλεστο «λόγω μη περάτωσης εργασιών επιθεώρησής του και εφοδιασμού του με προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας – ασφάλειας», όπως αναφέρουν οι Λιμενικές Αρχές.

Οι 851 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν, καθώς και τα 150 ΙΧ, τα 47 δίκυκλα και τα 19 φορτηγά οχήματα προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Με το «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο καταμαράν «speedruner» θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οι 484 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», που το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πρύμνη στο λιμάνι της Σερίφου.

Το πλοίο, που παραμένει ακόμα στο λιμάνι της Σερίφου, υπέστη ένα μικρό βαθούλωμα που δεν επηρεάζει τον πλου του, ωστόσο δεν μπορεί να αποπλεύσει, έως ότου καταφθάσει εκπρόσωπος του νηογνώμονα και του κλιμακίου επιθεώρησης για τυπικό έλεγχο και προσκόμισης πιστοποιητικού ασφαλείας.
 
Το «Αδαμάντιος Κοραής» θα παραλάβει τους 160 επιβάτες, τα 19 οχήματα τα 4 δίκυκλα και τα 3 φορτηγά για Κύθνο και Πειραιά, ενώ το ταχύπλοο speedruner που φθάνει στις 7:30 το απόγευμα, θα παραλάβει τους 324 επιβάτες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο, για Σίφνο και Μήλο.
 
Στο «Διονύσιος Σολωμός» θα παραμείνουν 14 φορτηγά που έχουν προορισμό τη Σίφνο και τη Μήλο.
Το «Διονύσιος Σολωμός» ξεκίνησε το μεσημέρι από τον Πειραιά προκειμένου να πραγματοποιήσει το καθιερωμένο δρομολόγιό του, για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο και Μήλο.


σχετικα αρθρα