ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος παιδόφιλου στις Κυκλάδες- Πως τον εντόπισαν

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2017, 10:52 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2017, 10:52
 Δικογραφία σε βάρος παιδόφιλου στις Κυκλάδες- Πως τον εντόπισαν
Facebook Twitter Whatsapp

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σε βάρος ενός άνδρα ηλικίας 71 ετών σχηματίστηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σε βάρος ενός άνδρα ηλικίας 71 ετών σχηματίστηκε από την  δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όπως προέκυψε απο έρευνα του Αμερικανικού οργανισμού  NCMEC, μετά από συνομιλίες με άλλους χρήστες, ζήτησε να του αποσταλεί φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. 

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 71χρονου ημεδαπού, σε νησί των Κυκλάδων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρσκευής, στο σπίτι του,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου tablet και κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.