Κατέληξε το πρωί της Δευτέρας ο 33χρονος δόκιμος ανθυποπυραγός που νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά τον τραυματισμό του, μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες, στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο στους Αγίους Αποστόλους κοντά στο Ζευγολατιό Κορινθίας και ήταν αδύνατον να πλησιάσει το όχημά τους.

Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο ανατράπηκε, καταπλακώνοντας τους επιβαίνοντες. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός διεκομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασής του (κατάγματα στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του) μετέβη στο 251 ΓΝΑ.

Ο δόκιμος αξιωματικός είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Πένθος στην Πυροσβεστική οικογένεια"

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από τον θάνατο του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη. Ο Δόκιμος Αξιωματικός κατέληξε σήμερα και περί Ω/07:40 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στο οποίο νοσηλευόταν από τις 13 Ιουλίου 2017 λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, για τον τόσο πρόωρο θανατο του συναδέλφου τους, Αριστείδη Μουζακίτη.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικώς θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε την ζωή του εκτελώντας με σθένος και αυταπάρνηση την αποστολή του.

Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον θάνατο του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη τονίζει: «Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας».

«Είναι απαραίτητο να ληφθούν όλες οι απαραίτητες μέριμνες ώστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ενισχυθεί περαιτέρω με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με περισσότερη ασφάλεια για τους πυροσβέστες και αποτελεσματικότητα τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν σε ολόκληρη την επικράτεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειλικρινή συλλυπητήρια από τον Κ. Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το θάνατο του άτυχου πυροσβέστη εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του. 

«Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, εν ώρα καθήκοντος, θυμίζει σε όλους μας το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», σημειώνει.

Ν. Δένδιας: Θερμά συλλυπητήρια 

«Η είδηση του θανάτου του Δόκιμου Ανθυποπυραγού Α.Μουζακίτη ύστερα από τον τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος, μας συγκλονίζει όλους», σημειώνει στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. 

«Θερμά συλλυπητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους οικείους του Δόκιμου Ανθυποπυραγού», προσθέτει.