current views are: 19

17 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση10:43

Αποκλειστικά στο Newpost η «φόνισσα του Κορωπίου»: «Διεκδικούσα έναν άνδρα που δεν άξιζε καμία θυσία»

Ισόβια κάθειρξη η ποινή για την 27χρονη

Δημοσίευση 10:43’

Ισόβια κάθειρξη η ποινή για την 27χρονη

Μετανιωμένη για τον φόνο της 36χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, δηλώνει στο newpost.gr, η 27χρονη Νικολέτα Π., η οποία το βράδυ της 3ης Αυγούστου 2016 πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της στο Κορωπί, τη μαχαίρωσε και τη σκότωσε. Εν τω μεταξύ, το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο της Αθήνας τής επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

«Συνειδητοποιώ τόσον καιρό που είμαι στη φυλακή το μέγεθος του κακού που προκάλεσα. Τον πόνο και την ορφάνια σε τόσα παιδιά. Διότι ορφανά είναι όχι μόνο τα δυο παιδιά της συγχωρεμένης Θεοδώρας αλλά και τα δικά μου παιδιά», λέει χαρακτηριστικά. 

Η 27χρονη, στις αποκλειστικές τις δηλώσεις στο newpost.gr κι ενώ περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα, περιγράφει τι ακριβώς συνέβη πριν από έναν χρόνο, έξω από το σπίτι του θύματος, στο Κορωπί.

«Δεν σκεφτόμουν. Ήμουν σε μεγάλη σύγχυση. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Ο ένας λόγος πάνω στον άλλο, η μια σπρωξιά μετά την άλλη, το ένα μαλλιοτράβηγμα μετά το άλλο, έφτασα στο σημείο να τρέξω στο αυτοκίνητο και να πάρω το μαχαιράκι που είχα με τα ψώνια της ημέρας. Μάρτυς μου ο θεός, δεν είχα σκοπό ουτε να τη σκοτώσω ούτε να την τραυματίσω. Θόλωσε το μυαλό μου, γύρισαν τα μάτια μου όταν πιαστήκαμε στα χέρια, στην απέλπιδα προσπάθεια και των δυο μας να διεκδικήσουμε τον ίδιο άνδρα, τον Γιάννη, που αποδείχτηκε ότι δεν άξιζε καμία θυσία από καμία από τις δυο μας».

Η 27χρονη, σήμερα, Νικολέτα, κατηγορεί για την τραγική κατάληξη του ερωτικού τριγώνου, τον σύζυγο του θύματος, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση και είχε αποκτήσει τα δυο παιδιά που έχει σήμερα.

«Αυτός ενδεχομένως είναι και ο ηθικός αυτουργός, όχι με την έννοια ότι με έβαλε να την σκοτώσω, αλλά θόλωνε διαρκώς τα νερά και δεν ξεκαθάριζε τη θέση του. Υποσχόταν και στις δύο τα ίδια ακριβώς πράγματα. Διαβεβαίωνε και τις δυο ότι μας αγαπούσε, μπαινόβγαινε στα δύο σπίτια και κοιμόταν το ένα βράδυ με εμένα και το άλλο με τη Θεοδώρα. Ήμουν άβγαλτη όταν τον γνώρισα, 20 ετών, μόλις είχα τελειώσει το σχολείο. Έμπλεξα με τον μεγαλύτερο ψεύτη της οικουμένης. Τη μία με έκανε να νιώθω πριγκίπισσα, την άλλη με έριχνε στα Τάρταρα». 

Ο εκ των συνηγόρων της, Βασίλης Ταουξής, μιλώντας στο newpost.gr, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αντιμετωπίσαμε μια υπόθεση, οι διαστάσεις της οποίας αγγίζουν τα όρια της αρχαίας τραγωδίας. Σταθήκαμε στο δικαστήριο – τόσο εγώ, όσο και η κυρία Μαρούπα που την υπερασπίστηκε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού -με ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό στη μνήμη της νεκρής και στην οικογένεια του θύματος. Δεν ξέφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μας το γεγονός ότι τα δύο παιδιά της θανούσης είναι εντελώς ορφανά και τα δύο παιδιά της δράστιδος εκτίουν ποινή μέσα στη φυλακή».

«Δυστυχώς η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες του πολιτισμένου κόσμου που γίνονται ακόμα εγκλήματα πάθους. Γιατί μόνο τέτοιο είναι το έγκλημα που διέπραξε η Νικολέτα. Στην υπόθεση έχουμε ένα Ιψενικό τρίγωνο, του οποίου το νεότερο και πιο “άβγαλτο” μέλος καλείται να αντιμετωπίσει τις Ερινύες της συνείδησής της και τη Νέμεσι της δικαιοσύνης», προσθέτει ο κ. Ταουξής.

Ισόβια κάθειρξη η ποινή για την 27χρονη

Ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ήταν η ετυμηγορία που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την 27χρόνη, επονομαζόμενη «φόνισσα του Κορωπίου». Η 27χρόνη κατηγορούμενη κρίθηκε ενοχή όπως κατηγορείται και χωρίς ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την ομόφωνη απόφαση του την καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ηρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου εάν ο 41χρονος Γιάννης Θεοδώρης, εραστης της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο ακροατήριο. 

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκδοση της απόφασης υποστήριξε: 

«Αποδείχθηκαν όλα πραγματικά περιστατικά δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο έχει θύματα αυτά τα δυο παιδιά της θανούσας. Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί». 

Από τη πλευρά της, η Έλλη Πασπαλά αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της.  

«Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα». 

Η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα, από την πλευρά της, τόνισε:

«Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ, δέχθηκε ότι το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγινε υπό βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι. Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή». 

«Προσχεδιασμένο το έγκλημα»

Προσχεδιασμένο έγκλημα χαρακτήρισε νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας την δολοφονική πράξη της 27χρονης. «Η κατηγορουμένη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία , είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της» περιέγραψε η εισαγγελέας η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό που ώθησε την 27χρονη στο έγκλημα ήταν το γεγονός ότι ο 41χρονος θέλησε να επικοινωνήσει με τα δυο παιδιά που είχε αποκτήσει με τη σύζυγο του η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή. 

Η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της,  επιχείρησε να αποδομήσει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς της 27χρονης κατηγορούμενης.

Όπως τόνισε «ξεχωρίζει η κραυγή του θύματος “φύγε από το σπίτι μου” τα παιδιά σπεύδουν ειδοποιούν τον πατέρα τους , προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι.(…) Δεν ταιριάζουν με τα γεγονότα που περιγράφει τα πλήγματα που έχει δεχθεί η θανούσα. Η γυναίκα επλήγη από πίσω».

«Έγκλημα βίαιο, με  σωματική επαφή, με  αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε  αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την  ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της», επεσήμανε


σχετικα αρθρα