Την οργή του για την δολοφονία του 20χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά Ζακύνθου, εκφράζει, μιλώντας στο Newpost από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας ο Όλιβερ Ζάμιτ. Είναι ο πατέρας του 20χρονου Ντουζόν, που το 2008 είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από μπράβους νυχτερινού κέντρου της Μυκόνου. Είναι ο άνθρωπος που βρήκε το κουράγιο, όταν πληροφορήθηκε ότι ο γιος του είναι κλινικά νεκρός, να δωρίσει τα όργανα του παιδιού του δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους. Η ιστορία του νεαρού Ντουζόν είχε, τότε, συγκλονίσει τη χώρα.

Σήμερα, μιλώντας στο newpost ο πατέρας του νεαρού Αυστραλού, αποκαλύπτει, ένα ακόμη περιστατικό που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Περιγράφει την περιπέτεια ενός νεαρού Έλληνα, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι και εκείνος δέχτηκε επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Μυκόνου.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τη θανατηφόρο επίθεση εναντίον του νεαρού Αμερικανού και με αρρωσταίνει η σκέψη όσων σίγουρα περνάνε οι γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του», δηλώνει ο Όλιβερ Ζάμμιτ. «Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ένας ακόμη νεαρός, ένας Έλληνας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση όσο έκανε διακοπές στη Μύκονο, με αναζήτησε μετά το περιστατικό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η βία συνεχίζεται», καταλήγει.

Ο 20χρονος Ντουζόν Ζάμμιτ, επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με τον ξάδελφό του του το 2008. Το ταξίδι ήταν ένα δώρο για την αποφοίτησή του. Το βράδυ της 28ης Ιουνίου, οι δυο νεαροί αποφάσισαν να διασκεδάσουν μαζί με δύο φίλους τους σε παραλιακό κέντρο της Μυκόνου. Όταν έφυγαν από το κέντρο, υπάλληλοι του καταστήματος τους ακολούθησαν με αυτοκίνητο και τους επιτέθηκαν σε ένα στενό του νησιού.

Ο ένας μάλιστα κρατούσε μεταλλικό γκλομπ. Η συμπλοκή είχε ως τραγική κατάληξη τον βαρύ τραυματισμό του νεαρού Ντουζόν στο κεφάλι, ο οποίος μεταφέρθηκε κλινικά νεκρός σε νοσοκομείο της Αθήνας. Άμεσα έφτασε από την Αυστραλία και ο πατέρας του, ο οποίος ενημερώθηκε από τους γιατρούς και πήρε τη δύσκολη απόφαση που είχε, τότε, συγκινήσει το πανελλήνιο: να δωρίσει τα όργανα του γιου του που δεν είχε πια καμία ελπίδα να βγει νικητής στη μάχη με το θάνατο.