Ένα νέο κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης της 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που εισέπνευσε αέριο γέλιου, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμη μία ώρα αργότερα, ήρθε να προστεθεί σήμερα δίνοντας μια νέα τροπή στα αίτια της κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ «Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και τις 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθη για την χώρα της.

Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία για την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».

Υπενθυμίζεται ότι η 18χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ όπως είχαν αναφέρει οι φίλες της στους αστυνομικούς, την τελευταία ημέρα των διακοπών τους στα Μάλια επισκέφθηκαν τρία μπαρ στα οποία ήπιαν από ένα ποτό, ενώ η 18χρονη Βρετανίδα είχε εισπνεύσει και το αέριο του γέλιου, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμη μία ώρα αργότερα.

17 συλλήψεις για παράνομη πώληση συσκευασιών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίοες του newpost.gr από  ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε στην Ζάκυνθο και την Κέρκυρα και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 17 ατόμων για παράνομη πώληση συσκευασιών με αμπούλες και μπαλόνια με αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων, καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6541 αμπούλες. Στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3089 αμπούλες.