Εικόνες αποκάλυψης θυμίζουν αρκετές περιοχές της χώρας μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Μέδουσας» που έμελλε μάλιστα να στοιχήσει την ζωή ενός άνδρα στην Αμφιλοχία.

Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες συνθέτουν το παζλ του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα από το απόγευμα της Κυριακής και μάλιστα στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Φθινόπωρο, εν μέσω θέρους

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ορεινές περιοχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία «ξύπνησαν» το πρωί με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.

Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία νωρίτερα έδειξε μόλις 17 βαθμούς. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία, παρά μόνο κλήσεις για κοπές δένδρων.

Σοβαρά προβλήματα στη Λάρισα

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση της «Μέδουσας» στην παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Στα παράλια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του newpost.gr, ξεριζώθηκαν δέντρα, ρέματα πλημμύρισαν, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Πνίγηκε η Σιθωνία

Από τις περιοχές που επλήγησαν έντονα από τα καμώματα του καιρού ήταν η Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου η κακοκαιρία άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής.

Από τις καταιγίδες, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τον Νέο Μαρμαρά, την περιοχή Αζάπικο, την Τορώνη και την Τριστινίκα, μέχρι το Πόρτο Κουφό, έχουν υποστεί ζημιές ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Η κατάσταση μέχρι ώρας φαίνεται να έχει ομαλοποιηθεί.