Η φύση ξέρει πάντα καλύτερα και η μόδα φέτος συμφωνεί μαζί της, γι' αυτό μας παροτρύνει να χαρίσουμε ξανά στα μαλλιά μας το φυσικό τους χρώμα. Άλλωστε είναι αυτό που αναδεικνύει περισσότερο τα χαρακτηριστικά μας. Ο Josh Wood, top color stylist και συνεργάτης της P&G, είχε προβλέψει ότι μέσα στο 2011 η κυρίαρχη τάση στο χρώμα θα είναι η επιστροφή στο φυσικό. Παρόλο που τα ακραία χρώματα –πλατινέ ξανθό και κόκκινο– εξακολουθούν να τα επιλέγουν αρκετές σταρ του Χόλιγουντ, η πλειονότητα των γυναικών, στις πασαρέλες αλλά και στη μεγάλη οθόνη, επιστρέφει στο φυσικό της χρώμα. Στην Ελλάδα, το ζεστό καστανό είναι το φυσικό χρώμα των περισσότερων γυναικών και αυτό που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι.

Πώς να επιστρέψεις στο φυσικό σου χρώμα

- Έπειτα από χρόνια βαφών και αλλαγών δεν είναι εύκολο να ξαναβρείς το φυσικό σου χρώμα. Χρειάζεται υπομονή και καλή συνεργασία με τον κομμωτή σου. Ειδικά αν έβαφες τα μαλλιά σου σε πολύ διαφορετική απόχρωση, δεν μπορείς να τα αφήσεις να επανέλθουν μόνα τους. Μια βαφή ή ανταύγειες σε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σου είναι απαραίτητη για ένα διάστημα.

- Αν έχεις πολλά λευκά, θα πρέπει να συνεχίσεις να βάφεις τα μαλλιά σου. Είναι όμως αρκετά απλό να βρεις μια βαφή σε ένα λαμπερό καστανό χρώμα που θα προσφέρει 100% κάλυψη. Το καστανό είναι ένα χρώμα που μπορείς να πετύχεις μόνη, στο σπίτι, με μια βαφή του εμπορίου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση.

-  Το φυσικό χρώμα δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε να μη δείχνει θαμπό και άτονο. Ειδικά αν βάφεις τα μαλλιά σου, πρέπει να χρησιμοποιείς αποκλειστικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά για να διατηρείς το χρώμαζωντανό μέχρι την επόμενη βαφή.


Πηγή: madamefigaro.gr