current views are: 6

20 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:39

Επεισόδια έξω από το Υπ. Υγείας – Γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες έσπασαν τα ρολά

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες

Δημοσίευση 18:39’

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι γονείς φέρεται να ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη προκειμένου να γίνει συζήτηση για την επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ, ωστόσο ενημερώθηκαν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έλειπε.

Στο άκουσμα αυτό  οι γονείς αντέδρασαν σπάζοντας τα προστατευτικά ρολά του υπουργείου, εισέβαλαν μέσα σ’ αυτό και έκαναν συμβολική κατάληψη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Βασικό τους σύνθημα, «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία».

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής: «Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες».

Όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους, συνοψίζονται στα εξής:

  • Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη.
  • Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
  • Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.
  • Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας.

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως «ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου». 


σχετικα αρθρα