current views are: 12

20 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση22:50

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα – Έπεσε οροφή μπαρ στην Κω – Δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σοβαρές ζημιές σε κτίρια – “Βγήκε” στους δρόμους η θάλασσα

Δημοσίευση 22:50’

Σοβαρές ζημιές σε κτίρια – “Βγήκε” στους δρόμους η θάλασσα

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν μετά από τον ισχυρό σεισμό 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/7) στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κω με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, αναστατώνοντας τα Δωδεκάνησα. 

 Ο ισχυρός σεισμός  προκάλεσε την πτώση οροφής ενός μπαρ στο κέντρο του νησιού με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δυο ατόμων και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός. Την ίδια ώρα,  έχει γίνει ανάκληση των αδειών σε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου του νησιού.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, ενώ η θάλασσα στο νησί της Κω “βγήκε” στους παραλιακούς δρόμους της πόλης.

Μάλιστα, στις 01:38 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανατολικά των Λειψών, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός (σ.σ. 6,4 Ρίχτερ) έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί, με τους μεγαλύτερους να έχουν ένταση 4,6 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι κάτοικοι του Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) βγήκαν στους δρόμους, καθώς ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας τουρκικής πόλης ενώ δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα τραυματισμοί ή ζημιές.

 

Στην Κω με C-130 ο υφυπουργός Ναυτιλίας – Με Super Puma και Σινούκ η μεταφορά των τραυματιών

Στην Κω μεταβαίνει εκτάκτως από τη Μυτιλήνη με αεροσκάφος C-130 o υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε το νησί και κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που του έχει δοθεί, υπάρχουν αρκετοί ελαφρά τραυματίες και σοβαριές ζημιές σε αρκετά κτίρια.

Στο νησί, πρόσθεσε, μεταβαίνει ελικόπτερο Super Puma και ελικόπτερο Σινούκ για τη μεταφορά τραυματιών στη Ρόδο.

Δεν μπόρεσε να «πιάσει» το λιμάνι της Κω το Blue Star Paros

Σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. 

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.


σχετικα αρθρα