current views are: 9

22 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση05:47

Η Κως μετρά τις πληγές της – Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής κατέγραψε drone

Σεισμολόγοι: Θα γίνουν μετασεισμοί έως 6 Ρίχτερ

Δημοσίευση 05:47’

Σεισμολόγοι: Θα γίνουν μετασεισμοί έως 6 Ρίχτερ

Να συνέλθει από το φονικό σεισμό παλεύει η Κως αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη με τους κατοίκους να βλέπουν ακόμα τη γη να τρέμει από τους μετασεισμούς. 

Ο φονικός σεισμός που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής άφησε πίσω του δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

Οι ζημιές κυρίως στην πόλη της Κω είναι τεράστιες στις υποδομές και στο λιμάνι ενώ μεγάλοι είναι οι φόβοι για το πλήγμα στον τουρισμό εν μέσω της τουριστικής σεζόν. 

Οι σεισμολόγοι αφού αναθεώρησαν το μέγεθος του σεισμού προς τα πάνω – αντί για 6,5 Ρίχτερ ήταν τελικά 6,6 βαθμοί – προβλέπουν μετασεισμική ακολουθία που θα διαρκέσει εβδομάδες και θα δώσει σεισμούς εντάσεως μέχρι και 6 Ρίχτερ. Οι προβλέψεις αυτές αυξάνουν την αγωνία κατοίκων και τουριστών.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής το ρήγμα στα Δωδεκάνησα έχει δώσει πάνω από 200 μετασεισμούς με τον μεγαλύτερο να ανέρχεται στα 4,6 Ρίχτερ.

Συγκλονιστικές εικόνες από τις ζημιές κατέγραψε drone

Η στιγμή που οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανασύρουν τα δύο πτώματα από το μπαρ

Την ίδια ώρα βίντεο της δημοτικής τηλεόρασης δείχνει τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία και τους άνδρες της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα δύο θύματα.

Οι δύο άτυχοι τουρίστες τη στιγμή του σεισμού βρίσκονταν έξω από το μπαρ White Corner στην πόλη της Κω. Κατέρρευσε η οροφή από τον Εγκέλαδο και τους καταπλάκωσε.

Κλειστό το λιμάνι – Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στο λιμάνι του νησιού . Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κεντρικό λιμάνι, καθώς εξυπηρετείται από εκεί και η πύλη Σένγκεν. Από την πρώτη στιγμή οι 78 επιβάτες αποβιβάστηκαν στη Νίσυρο και μεταφέρονται με τοπικό πλοίο στο λιμάνι της Καρδάμαινας. Οι επιβάτες του Blue Star 2 αποβιβάστηκαν στην Κάλυμνο. Ήδη δόθηκε εντολή να αυξηθούν τα δρομολόγια Κάλυμνος – Μαστιχάρι».

Όπως συμπλήρωσε « Γίνονται προσπάθειες για να μεταφερθεί στην περιοχή της ΔΕΗ η είσοδος του λιμανιού και εγκατάσταση πύλης Σένγκεν. Υπάρχει πλέον προσέγγιση από το λιμάνι της Κεφάλου. Το νησί δεν μένει αποκομμένο ακτοπλοϊκά. Τα πλοία θα προσεγγίζουν σε αυτό το λιμάνι, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στο κύριο λιμάνι”.

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ωστόσο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες που αποχωρούν από το νησί τρομοκρατημένοι.


σχετικα αρθρα