current views are: 4

22 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση12:25

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον ελληνικό στίβο – Πέμπτο μετάλλιο για την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Λονδίνο

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου σημείωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

Δημοσίευση 12:25’

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου σημείωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου σημείωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, Μέγας Χορηγός της οποίας είναι ο ΟΠΑΠ.

Η Ανθή Λιάγκου ήταν η πρωταγωνίστρια του 5ου μεταλλίου για τον ελληνικό στίβο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία κατηγορίας F33, προσφέροντας στη χώρα μας το πέμπτο κατά σειρά μετάλλιο στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, την πρώτη μεγάλη για τον στίβο μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Η Λιάγκου, η οποία είναι κάτοχος και του παγκοσμίου ρεκόρ στη δισκοβολία, στην δεύτερη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 5 μέτρα 22 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ. Οι υπόλοιπες έγκυρες προσπάθειες ήταν κατά σειρά 5.10, 5.08, 5.05, 5.21 και 5.06μ.

Μέχρι στιγμής, εκτός της Λιάγκου, μετάλλιο στους αγώνες του Λονδίνου έχουν κατακτήσει οι Σείτης (χρυσό, 400μ.), Σταματουλά, Κουτούλιας (ασημένια, σφαίρα και τριπλούν αντίστοιχα) και Μαντούδη (χάλκινο, σφαίρα).

Όσον αφορά στον Λουκά Πρωτονοτάριο που συμμετείχε στα 100μ. κατηγορίας Τ36, κατέλαβε την 5η θέση στην δεύτερη προκριματική σειρά με 13.51 (ατομικό ρεκόρ), επίδοση ωστόσο που δεν του επέτρεψε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.


σχετικα αρθρα