Η χειρότερη έως τώρα ημέρα του καλοκαιριού ήταν η Δευτέρα με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω απο τους 40 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ η ατμόσφαιρα στην Αθήνα ήταν αποπνικτική. Ίδια κατάσταση αναμένεται να επικρατήσει και την Τρίτη. Ελπίδα για δροσιά υπάρχει προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το θερμόμετρο σε Μακεδονία-Θράκη έδειξε έως 38 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 38 και τοπικά 39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, σε Μακεδονία-Θράκη ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς, όπως και στη Δυτική Ελλάδα. Τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στην Κρήτη).

Θερμότερη ημέρα θα είναι η Τετάρτη, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε Μακεδονία-Θράκη, στη Δυτική Ελλάδα ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τους 41 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, με τους ανέμους να ενισχύονται στα πελάγη και να φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία την Παρασκευή.Πηγή: in.gr