current views are: 11

23 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση08:26

Άγνωστες μαρτυρίες από την άγρια δολοφονία στον Λαγανά – Λεπτό προς λεπτό η τραγωδία

Ο Daniel φίλος του Bakari Henderson μιλά για τη δολοφονία στο Λαγανά

Δημοσίευση 08:26’

Ο Daniel φίλος του Bakari Henderson μιλά για τη δολοφονία στο Λαγανά

Το ταξίδι στη Ζάκυνθο ο 22χρονος Bakari Henderson το προγραμμάτιζε εδώ και μήνες με την παρέα του. Τα τέσσερα αγόρια, φίλοι από το πανεπιστήμιο, είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μετά την αποφοίτηση τους. 

Το ελληνικό νησί δεν τους ήταν άγνωστο, ο τέταρτος της παρέας, ο Daniel, έχει καταγωγή από εκεί, ταξίδευε κάθε χρόνο να δει την οικογένεια του και όλοι πίσω στην Αμερική είχαν εντυπωσιαστεί από τις ομορφιές του νησιού. 

Το σχέδιο ήταν πως αρχικά θα ταξίδευαν τρεις, θα έμεναν στο χωριό των παπούδων του Daniel λίγα χιλιόμετρα από τον Λαγανά και ο Bakari θα τους έβρισκε λίγες μέρες αργότερα. 

Μαζί του θα έφερνε κάποια από τα ρούχα που είχε σχεδιάσει, θα τα φορούσαν και τα φωτογραφίζονταν μεταξύ του στα διάφορα σημεία του νησιού, για να φτιάξει αργότερα έναν προωθητικό κατάλογο. 

Στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, θα επέστρεφαν όλοι μαζί στην Αθήνα, θα διανυκτέρευαν για μία ημέρα και από εκεί ο Bakari θα συνέχιζε για τη Βαρκελώνη όπου τον περίμενε μία άλλη παρέα.

«Την ημέρα που έφτασε στη Ζάκυνθο, πήραμε οι δύο μας το αυτοκίνητο και του έδειξα ότα τα σημεία που είχα στο μυαλό μου για τη φωτογράφιση. Ήταν ενθουσιασμένος», εξηγεί ο Daniel στην Καθημερινή και δείχνει στη δημοσιογράφο τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει. 

Οι δύο τους κοιτάνε τον φακό και χαμογελάνε. Λίγες ώρες αργότερα από τη στιγμή που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες αυτές, ο ο Daniel θα λάβει ένα τηλεφώνημα για να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί, θα του πουν πως «κάποιοι Σέρβοι σκότωσαν τον Bakari». «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί», λέει στην εφημερίδα. 

Συναντηθήκαμε (σ.σ. ο ρεπόρτερ της Καθημερινής) πριν από δύο εβδομάδες, νωρίς το πρωί, λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση της επιστροφή για την Αμερική.

Άυπνος, ντυμένος στα μαύρα, δεν ήθελε να μιλήσει για το τι συνέβη στον Λαγανά αλλά για τον φίλο του, τον πιο αγαπητό της παρέας, που δεν τον είχε δει ποτέ να θυμώνει αλλά παρέμενε πάντα αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια είχε περάσει μεγάλη στεναχώρια, όταν ο αδερφός του ο αδερφός του είχε σκοτωθεί σε μία συμπλοκή. Το καλύτερο φοιτητή και τον μόνο που είχε πάρει παραπάνω μαθήματα από ό,τι χρειαζόταν γιατί τον ενδιέφερε να μάθει στο πανεπιστήμιο όσο το δυνατόν περισσότερα. 

Το μοιραίο βράδυ είχαν ξεκινήσει όλοι μαζί από το ξενοδοχείο στη 1:45. Είχαν πιει μερικά ποτά σε ένα άλλο μπαρ και όταν ήρθε η ώρα ο Daniel να συναντήσει μια φίλη του, αποχαιρετίστηκαν και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο πρωί. Οι υπόλοιποι τρεις συνέχισαν τη βόλτα τους. Στο μπαρ Barcode μπήκαν τυχαία. Αφού παρήγγειλαν, κατάλαβαν πως επρόκειτο για μπαρ που σύχναζαν Σέρβοι, αλλά δεν τους έκανε κάποια εντύπωση. Πήραν από μια μπίρα και κάθισαν σε ένα από τα ψηλά τραπέζια.

Ακριβώς δίπλα τους βρισκόταν η Ντάνιτσα, μια 20χρονη Σέρβα, που είχε έρθει στις αρχές του καλοκαιριού στη Ζάκυνθο με τον αδερφό της για να πιάσει δουλειά. Στο συγκεκριμένο μπαρ έκανε δημόσιες σχέσεις, εκείνο το βράδυ όμως είχε ρεπό και έπινε χαλαρή του ποτό της. Έπιασε συζήτηση με τον Bakari τους δύο φίλους του. Στην παρέα μπήκε και ένας άλλος Σέρβος, φίλος της.

Κάποια στιγμή ένας τρίτος Σέρβος που καθόταν κοντά τους γύρισε και της είπε ενοχλημένος: «Το μαγαζί είναι γεμάτο Σέρβους, γιατί μιλάς με ένα μαύρο;», εκείνη τον αγνόησε. 

Με το κινητό του φίλου της ξεκίναν να βγάζουν ένα selfie βίντεο. Στο καρέ που έχει στη διάθεση της η Καθημερινή φαίνεται η κοπέλα να χαμογελά, το ίδιο και ο Bakari που είναι οριακά στο κάδρο. «Ο φίλος μου έβγαζε βίντεο με τη Σέρβα και τον Αμερικανό που σκοτώθηκε και φαινόταν πως περνούσαν καλά», θα πει αργότερα στους αστυνομικούς ένας άλλος Σέρβος. 

Όσο η παρέα διασκεδάζει, ο Σέρβος που αρχικά είχε κάνει την παρατήρηση ρίχνει ένα ποτήρι νερό προς το μέρος της. Ο Bakari προσπαθεί να την υπερασπιστεί λέγοντας του κάτι, αλλά εκείνος τον χτυπάει στο πρόσωπο. 

Ο Bakari για λίγα δευτερόλεπτα δεν αντιδρά, παίρνει όμως ένα μπουκάλι μπίρας το σπάει στο κεφάλι του και του ρίχνει δύο μπουνιές. Η κοπέλα προσπαθεί αν τους χωρίσει και κατά λάθος τραυματίζεται. Ο πορτιέρης του μαγαζιού επίσης Σέρβος, τρέψει προς το σημείο. Ισχυρίζεται πως ο Bakari προσπαθώντας να ξεφύγει το έριξε ένα τασάκι. 

Κάποιοι – επίσης όμως εργαζόμενοι στο μαγαζί – επιβεβαιώνουν την εκδοχή του, αλλά άλλοι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν πως ο Bakari τρέχει προς την έξοδο του μαγαζιού για να αποφύγει τις καρέκλες τα σκαμπό και τα τασάκια που του πετάνε. 

Όσο γρήγορα όμως και αν έτρεχε δεν θα γλίτωνε. Ο πορτιέρης του μπαρ έχει ζητήσει από τον Έλληνα ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που βρίσκεται εκεί τα κλειδιά από τη μηχανή του. 

«Θεωρώ ότι μου τα ζήτησε για να κυνηγήσει τον μελαμψο άνδρα», θα πει στους αστυνομικούς όταν τον εξετάζουν λίγες ώρες αργότερα. 
Του τα δίνει και συνεχίζει να πίνει το ποτό του. Τριάντα μέτρα πιο κάτω δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας Σέρβος, καταφέρνουν να πιάσουν τον Bakari. 

«Ήθελα να του δώσω μερικές φάες για αυτό που είχε κάνει μέσα στο μαγαζί», θα προσπαθήσει μα εξηγήσει αργότερα ο Έλληνας. Από το μπαρ καταφτάνουν τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα. Κάποιοι από αυτούς δεν ξέρουν καν πως έχει ξεκινήσει ο αρχικός καβγάς, παρ’ όλα αυτά τον χτυπούν άγρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Bakari πεσμένος στην άσφαλτο, ανήμπορος δέχεται τουλάχιστον 34 χτυπήματα. Κι εκεί τελειώνει…


σχετικα αρθρα