current views are: 6

23 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση15:25

Πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγώποδο του νομού Ζακύνθου.

Δημοσίευση 15:25’

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγώποδο του νομού Ζακύνθου.

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου, στην περιοχή του χωριού Λαγοπόδο στην θέση Καταλούπου, με την πυρκαγιά να παίρνει πολύ γρήγορα μεγάλη διάσταση και καίει δασική έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 10 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 28 άντρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Από αέρος επιχειρούσαν ρίξεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετσετέρ» από την γειτονική Κεφαλονιά ενώ υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με το τελευταίο δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, στο νησί αναμένονται ενισχύσεις σε οχήματα και άντρες ώστε να συνδράμουν όλοι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής εκτός από το πευκοδάσος η μεγάλη πυρκαγιά στην θέση Καταλούπου έχει κάψει ελαιόδεντρα και δύο κολώνες της ΔΕΗ ενώ κινδύνευσαν και σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στο βουνό αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε το χειρότερο.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Γρύλλος Κρεστένων του νομού Ηλείας.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, επιχειρούν 34 πυροσβέστες και 16 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, με 10 άτομα. Επίσης, από αέρος, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ» και άλλα τέσσερα, τύπου «Πετζετέλ».


σχετικα αρθρα