current views are: 5

25 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση06:47

Μαίνεται η φωτιά στις Λούτσες Κέρκυρας – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες στο όρος Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες – Περίθεια, δίνουν, από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες. 

Δημοσίευση 06:47’

Μάχη με τις φλόγες στο όρος Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες – Περίθεια, δίνουν, από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες. 

Μάχη με τις φλόγες στο όρος Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες – Περίθεια στην Κέρκυρα, δίνουν, από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, έχει τυλίξει στις φλόγες δασικές εκτάσεις στις απόκρημνες βουνοπλαγιές του όρους Παντοκράτορα, ενώ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκεται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, η φωτιά που κινείται στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτορα και στις κρημνώδεις βουνοπλαγιές του, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που φυσούν στην περιοχή».

Στην προσπάθεια περιορισμού της πύρινης λαίλαπας, που στο πέρασμά της έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετέχει όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου πετζετέλ και τρία ελικόπτερα τύπου καναντέρ. Στην πυροσβεστική δύναμη έχουν προστεθεί οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, αλλά και δυνάμεις από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Από χθες το απόγευμα, τα ορεινά χωριά Λούτσες και Περίθεια έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

«Όλη η πυροσβεστική δύναμη καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ούτε η Παλιά Περίθεια» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.

Η Παλιά Περίθεια, που βρίσκεται σε 420 μέτρα υψόμετρο, είναι ένα ερειπωμένο σήμερα χωριό, που είναι χτισμένο στην καρδιά του όρους Παντοκράτορα. Πρόκειται για ένα από τα αξιολογότερα αρχιτεκτονικά στολίδια της Κέρκυρας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα και την τέχνη της ενετικής εποχής. Οι αμέτρητες εκκλησίες της Παλιάς Περίθειας και τα περίπου 130 ερειπωμένα αρχοντικά σπίτια της είναι πέτρινα και χτισμένα βάσει ενετικών προτύπων, ενώ θεωρούνται, από τους ειδικούς, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Πηγή φωτό: corfupress.com


σχετικα αρθρα