current views are: 6

25 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:01

Ξεκίνησε η κατεδάφιση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ώστε να παραδοθεί στον Δήμο Κορυδαλλού μια έκταση, που θα μετατραπεί σε πνεύμονα 

Δημοσίευση 14:01’

Συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ώστε να παραδοθεί στον Δήμο Κορυδαλλού μια έκταση, που θα μετατραπεί σε πνεύμονα 

Συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ώστε να παραδοθεί στον Δήμο Κορυδαλλού μια έκταση, που θα μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Στην συμβολική κατεδάφιση ήταν παρών τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όσο και ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κασσιμάτης, ο οποίος είπε πως πρέπει να αναγνωριστεί στο υπουργείο η υλοποίηση ενός αιτήματος χρόνων, καθώς το έργο είχε καθυστερήσει.


 
Από την πλευρά του , ο κ. Κοντονής δήλωσε “Μια προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού σήμερα υλοποιείται. Ένα αίτημα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση που βήμα βήμα σε δύσκολες συνθήκες υλοποιεί το πρόγραμμά της. Οι αγώνες των κατοίκων απέδωσαν καρπούς. Αλλά απέδωσαν επειδή υπάρχει αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς. Η κυβέρνηση συνεργασίας“.
 
 Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής σχολίασε τις εξελίξεις στον χώρο της δικαιοσύνης, μετά και την παρέμβαση του Προέδρου του ΣτΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: “Όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα με χώρες άλλες που καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην υπόθεση της Δικαιοσύνης, στην υπόθεση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας. Καλώ λοιπόν σε αυτοσυγκράτηση. Εύχομαι, επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους, να ανακαλέσουν κατηγορίες οι οποίες είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικα σενάρια. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως στηρίζοντας τόσο θεσμικά όσο και κλαδικά αιτήματά τους. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει διότι αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της δικαιοσύνης οι οποίοι σε δύσκολες συνθήκες επιτελούν το έργο τους” κατέληξε ο κ. Κοντονής. 


σχετικα αρθρα