current views are: 8

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:47

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα διαθέτει πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κεντρικού δήμου της

Δημοσίευση 14:47’

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα διαθέτει πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κεντρικού δήμου της

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα διαθέτει πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κεντρικού δήμου της πόλης. Συγκεκριμένα επισημαίνεται:

ότι η αρμόδια οικονομική υπηρεσία προχώρησε στην ολική άρση των μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου που είχαν εφαρμοστεί σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2013. Μετά την απόκτηση ενημερότητας, ο δήμος μπορεί πλέον «να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση των τεσσάρων δανείων που έχει συνάψει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλότερο επιτόκιο, στην είσπραξη του 50% των εσόδων του, τα οποία καταθέτονταν με Γραμμάτια στο εν λόγω Ταμείο, στην αποζημίωση λόγω απαλλοτρίωσης ακίνητης περιουσίας του από την Αττικό Μετρό, καθώς και στην αξιοποίηση ποσού 2 εκατ. ευρώ, που παρέμενε δεσμευμένο σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, σε πιστωτικό ίδρυμα».

«Τακτοποιήσαμε όλες τις οφειλές μας προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οφειλές που είχαν προκύψει από την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Νοικοκυρέψαμε τον Δήμο, έχοντας πλέον αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα» δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών, ‘Αννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου” καταλήγει η ανακοίνωση. 


σχετικα αρθρα