current views are: 9

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση21:49

Φαντασμαγορικό διεθνές φεστιβάλ στη Χαλκίδα -Το παρών έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας!

Μεγαλειώδης εκδήλωση πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων,σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και την UNESCO, το Διεθνές Φεστιβάλ Χαλκίδας. 

Δημοσίευση 21:49’

Μεγαλειώδης εκδήλωση πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων,σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και την UNESCO, το Διεθνές Φεστιβάλ Χαλκίδας. 

Με απόλυτη επιτυχία, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων,σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και την UNESCO, πραγματοποίησε το Διεθνές Φεστιβάλ Χαλκίδας. Την εκδήλωση τίμησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, με κορυφαίο τον Υπουργό Πολιτισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Κον Gin τον οποίο συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Κον Regi.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Ο χώρος που έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστος ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι χορούς από την Κίνα, την Αίγυπτο, την Αφρική και φυσικά από την Ελλάδα μας.

Την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η αρμόδια για τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Νία Κουμπουρόζου.

Η ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ “ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ”, συμμετείχε με δυο χορευτικά τμήματα. Το ένα χόρεψε χορούς του Ιονίου και το άλλο χορούς της Πελοποννήσου. Τα χορευτικά της Στέγης ήταν τα μοναδικά από όλη την Πελοπόννησο και όλη την Νοτιοδυτική Ελλάδα. Εκπροσώπησαν την περιοχή μας επάξια, χόρεψαν με κέφι ,ξεσήκωσαν τούς θεατές και καταχειροκροτήθηκαν.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας, μέσω του προέδρου κ. Παναγιώτη Φραντζή, κάλεσε την Στέγη να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στο δικό τους Διεθνές Φεστιβάλ, στο Πεκίνο.

Πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική για την Πάτρα και την περιοχή μας γενικότερα, είναι η συμφωνία του προέδρου της Στέγης Παναγιώτη Φραντζή με την Νία Κουμπουρόζου και τον Κινέζο Υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει η Στέγη να διοργανώσει το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ στην Πάτρα.

Ο Παναγιώτης Φραντζής δεσμεύτηκε ότι η Στέγη θα διοργανώσει ένα καταπληκτικό Φεστιβάλ και πρότεινε στον Κινέζο Υπουργό, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ της Πάτρας, να τον ξεναγήσει στην Αρχαία Ολυμπία, στην Επίδαυρο, στις Μυκήνες στους Δελφούς και φυσικά στα ιστορικά Καλάβρυτα. Ο υπουργός δέχθηκε με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.»


σχετικα αρθρα