current views are: 7

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση19:50

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της αερολέσχης Λάρισας – Νεκροί οι επιβαίνοντες

Βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα

Δημοσίευση 19:50’

Βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ιδιώτης που έπαιρνε μέρος στις έρευνες ειδοποίησε τους πυροσβέστες ότι το εντόπισε και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και με την βοήθεια ελικοπτέρου Απάτσι έφθασαν στο σημείο όπου βρέθηκαν μπροστά σε μια τραγωδία, καθώς οι δυο επιβαίνοντες ήταν νεκροί στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια  σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, κάτι που δεν συνέβη.

Ο ένας από τους νεκρούς ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Λάρισας και ο δεύτερος εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Και οι δυο τους ήταν καλοί φίλοι με καταγωγή από την Αμφιλοχία.

Καθόλη τη διάρκεια των ερευνών, συγγενείς και φίλοι των νεκρών είχαν συγκεντρωθεί στην Αερολέσχη Λάρισας, περιμένοντας με αγωνία νέα.

Πηγή φωτογραφιών: larissanet.gr


σχετικα αρθρα