current views are: 11

27 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση10:06

Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας με το μονοκινητήριο αεροσκάφος στη Λάρισα – «Ήταν έμπειροι πιλότοι»

Θρήνος για τον επιχειρηματία και τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Δημοσίευση 10:06’

Θρήνος για τον επιχειρηματία και τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Η χθεσινή βόλτα στους αιθέρες έμελλε να είναι και η τελευταία τους. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι, Διονύσης Τσεκούρας και Νικόλαος Γρηγορίου, κατέπεσε πολύ κοντά στον  διάδρομο προσγείωσης της Αερολέσχης Λάρισας. Δίπλα στα συντρίμμια βρέθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών, βυθίζοντας σε πένθος συγγενείς και φίλους. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, που αναζητά τα αίτια της πτώσης. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του Ν. Γρηγορίου: εργαζόταν στο νοσοκομείο όταν ενημερώθηκε πως το προσωπικό είναι σε επιφυλακή εξαιτίας μιας πτώσης αεροσκάφους… με πιθανό νεκρό.

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ.

Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτήν την χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα.

Όσον αφορά τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αυτά θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.​

Ο εντοπισμός

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ιδιώτης που έπαιρνε μέρος στις έρευνες ειδοποίησε τους πυροσβέστες ότι το εντόπισε και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και με την βοήθεια ελικοπτέρου Απάτσι έφθασαν στο σημείο όπου βρέθηκαν μπροστά σε μια τραγωδία, καθώς οι δυο επιβαίνοντες ήταν νεκροί στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια  σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης, κάτι που δεν συνέβη.

Ηταν και οι δύο έμπειροι πιλότοι

Kοντά στον διάδρομο προσγείωσης -17 του αεροδρομίου της Αερολέσχης Λάρισας, είναι το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αερολέσχης, Χρήστος Λυτάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Λυτάρη, αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης, σημειώνοντας βέβαια πως «και οι δύο επιβαίνοντες ήταν εμπειρότατοι πιλότοι, καλοί γνώστες αλλά και πολύ καλοί χειριστές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους».

Το μεσημέρι αναμένονται και τα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Ο τραγικός τρόπος που έμαθε η σύζυγος του άτυχου πιλότου ότι είναι νεκρός

Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία από τον χαμό του συναδέλφου τους, Νίκο Γρηγορίου, μετά από πτώση αεροσκάφους στη Λάρισα. Με τον χειρότερο τρόπο έμαθε για την απώλεια η σύζυγός του, καθώς εργαζόταν στο νοσοκομείο το οποίο είχε τεθεί σε επιφυλακή!

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 34χρονος επισμηναγός πέταξε για το τελευταίο ταξίδι με συνοδοιπόρο τον φίλου του 43χρονο επιχειρηματία Διονύση Τσεκούρα. Οι δύο φίλοι ήταν μέλη της αερολέσχης Λάρισας και πετούσαν και με υπερελαφρά αεροσκάφη TL-20.

Ο 34χρονος πιλότος ήταν και εκπαιδευτής, ενώ και ο 43χρονος επιχειρηματίας είχε πάνω από 100 ώρες πτήσης.

Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στην Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη “Φάντομ” και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα.

Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια.

Οι σοροί τους εντοπίστηκαν τα ξημερώματα δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Δένδρα.

Τραγική λεπτομέρεια που δημοσιεύει το armynow.net: Η σύντροφος στη ζωή του 34χρονου πιλότου έμαθε για την απώλεια όταν το 251 ΓΝΑ στο οποίο εργάζεται, τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πιθανό τραυματία ή νεκρό από την πτώση του αεροσκάφους.

Η μεγάλη του αγάπη στάθηκε μοιραία

Ο Διονύσης Τσεκούρας, μεγαλωμένος στην Αμφιλοχία, ήταν γενικός αντιπρόσωπος μεγάλης εταιρείας καφέ στη Θεσσαλία.

Παντρεμένος με τη σύζυγό του Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, Ο Δ. Τσεκούρας αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του στη μεγάλη του αγάπη: στους αιθέρες.

«Πετούσε» με κάθε ευκαιρία που του δίνονταν, ενώ όπως είπαν στο onlarissa.gr φίλοι του, “ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για τα αεροπλάνα, που αν μπορούσε να μας πετάξει όλους μαζί, θα το είχε κάνει“.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μία ώρα νωρίτερα.


σχετικα αρθρα