current views are: 9

29 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση10:40

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αγία Άννα Ευβοίας και τα Καλύβια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στα Καλύβια Αττικής, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξέσπασε φωτιά στην Αγία Άννα Ευβοίας.

Δημοσίευση 10:40’

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στα Καλύβια Αττικής, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξέσπασε φωτιά στην Αγία Άννα Ευβοίας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοια. Η φωτιά που λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο καίει πουρνάρια και πεύκα. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ και δύο πετζετέλ.

«Οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από τους Αμέλαντες, αλλά δεν κινδυνεύει το χωριό επειδή επικρατεί άπνοια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Λίμνης Αγίας Άννας Ελένη Γεωργάκαινα. «Το ευτύχημα είναι ότι επικρατεί στην περιοχή άπνοια και αυτό βοηθάει στο έργο της κατάσβεσης» υπογράμμισε η κ. Γεωργάκαινα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Λίμνης Αγίας Άννας, η φωτιά πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από χθες από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε στην περιοχή.

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Καλύβια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χορτολιβαδική έκταση στα Καλύβια Αττικής το Σάββατο. 

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Προφάρτα στη μία το μεσημέρι. 

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα αλλά και ένα ελικόπτερο, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.