current views are: 9

1 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση11:59

Έμεινε άδικα επτά χρόνια στις ελληνικές φυλακές για φόνο που δεν έκανε

Ο Bούλγαρος ελαιοχρωματιστής που έμεινε άδικα 7 χρόνια στις ελληνικές φυλακές για φόνο που δεν έγινε ποτέ.

Δημοσίευση 11:59’
Κολωνός

Ο Bούλγαρος ελαιοχρωματιστής που έμεινε άδικα 7 χρόνια στις ελληνικές φυλακές για φόνο που δεν έγινε ποτέ.

Tην πρώτη του συνέντευξη σε βουλγαρικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο Ίβο Μπογκντάνοφ, ο Bούλγαρος ελαιοχρωματιστής που έμεινε άδικα 7 χρόνια στις ελληνικές φυλακές για φόνο που δεν έγινε ποτέ.

«Νοιώθω καλά πια, το σημαντικό για μένα είναι η οικογένειά μου» ξεκίνησε την συνέντευξη ο 38χρόνος και άρχισε την εξιστόρηση της τραγωδίας του: «Τον Πολωνό για τον φόνο του οποίου κατηγορήθηκα τον είχα δει πολλές φορές. Δουλεύαμε μαζί. Ένα βράδυ ήρθε και μας πήρε η αστυνομία. Εμένα, τον αδερφό μου και έναν Πολωνό. Μας κατηγόρησαν με μόνο αποδεικτικό στοιχείο, μια σωλήνα που μας την παρουσίασαν σαν το όργανο με το οποίο σκοτώσαμε το …θύμα.

Στην διάρκεια της ανάκρισης από την αστυνομία δεν είχα την δυνατότητα παρουσίας δικηγόρου» λέει ο Μπογκτάνοφ και συνεχίζει:

«Τα ελληνικά δικαστήρια πίστεψαν μόνο αυτό που λέει η ελληνική αστυνομία, τίποτε άλλο, ούτε μαρτυρίες ανθρώπων που είπαν ότι είδαν το υποτιθέμενο ζωντανό. Τίποτα»

Ενώ εκφράζει και την πικρία του για το βουλγαρικό κράτος: «Μέχρι να έρθει ο νέος πρόεδρος (σ.σ Ρούμεν Ράντεφ) κανένας δεν με βοήθησε από την Βουλγαρία, ούτε κυβέρνηση ούτε καμία άλλη αρχή. Έστελνα αιτήματα, παρακλήσεις στις αρχές της χώρας μου και κανένας δεν μου απάνταγε»

Τέλος εκφράζει υπόνοιες για πιο λόγο η Ελλάδα τον απέλασε και του απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα μας για 3 χρόνια.

«Φοβούνται για αυτό μου απαγόρευσαν την είσοδο για τρία χρόνια. Έχουν μεγάλο φόβο ότι θα μιλήσω στα ελληνικά κανάλια και εφημερίδες. Αλλά εγώ θα ψάξω την πλήρη δικαίωση στην Ελλάδα. Να αθωωθώ πλήρως» καταλήγει ο Ίβο Μπογκντάβοφ.

Ο Ίβο Μπογκντάνοφ ελαιοχρωματιστής από την πόλη Μοντάνα της Βουλγαρίας κατηγορήθηκε το 2010 στην Τρίπολη μαζί με τον αδερφό του για τον φόνο ενός Πολωνού καθώς και για κλοπές.

Παρόλες τις εκκλήσεις του ότι είναι αθώος καταδικάσθηκε αυτός και ο αδερφός του σε ισόβια για τον …φόνο και 2 χρόνια φυλακή για τις κλοπές.

Η απίστευτη αλήθεια αποκαλύφθηκε το 2015 όταν το υποτιθέμενο θύμα του …φόνου και ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια εργαζόταν σε βενζινάδικο στην Τρίπολη πέθανε από φυσικά αίτια και αναγνωρίσθηκε από την οικογένειά του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποφυλακισθεί ο αδερφός του με περιοριστικούς όρους αλλά ο Ίβο να μείνει στην φυλακή μέχρι πρόσφατα.

Η αποφυλάκισή του έγινε μετά από παρέμβαση του νέου πρόεδρου της Βουλγαρίας Ράντεφ στον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο Μπογκντάνοφ απελάθηκε την Kυριακή στην Βουλγαρία όπου έχει να αντιμετωπίσει διάφορα οικογενειακά προβλήματα εξαιτίας της φυλακισής του ενώ ο αδερφός παραμένει με περιοριστικούς όρους στην Αθήνα