Μεγαλύτερες ποινές από αυτές που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβάλλονται ποινές κάθειρξης στους:

-Χάρη Χατζημιχελάκη, κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

-Παναγιώτη Αργυρού, 25ετής κάθειρξη (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

-Γιώργο Καραγιαννίδης, κάθειρξη 20 ετών (σύνολο 32)

-Παναγιώτη Μασούρα, κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών (συνολική ποινή 19 χρόνια)

-Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, κάθειρξη 11 ετών (με συνολικές ποινές 19 ετών).

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μανόλη Γιόσπα, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί για κατηγορίες, που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών. Στον Γιόσπα, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Στο δικαστήριο υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια ρώτησε ενώπιον του δικαστηρίου τον εντολέα του αν επιθυμεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε αρνητική απάντηση.

Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και η υπεράσπιση, σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός πως, όπως λένε, το δικαστήριο επέδειξε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των καταδικασθέντων έκρινε πως η συμμετοχή τους στην οργάνωση ήταν ολιγόμηνη.

Το δικαστήριο εξετάζει τα αιτήματα για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την ολοκλήρωση της δίκης. Συγγενείς των κατηγορουμένων αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, να απορρίψει τα αιτήματα δύο εκ των καταδικασθέντων, να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους και να αφεθούν ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

Ειδικότερα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των Παναγιώτη Μασούρα (κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών) και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη (κάθειρξη 11ετών) και τους έδειξε τον δρόμο προς τις φυλακές, όπως και των Χάρη Χατζημιχελάκη (κάθειρξη 25 ετών), Παναγιώτη Αργυρού (κάθειρξη 25 ετών), Γιώργου Καραγιαννίδη (κάθειρξη 20 ετών) και Αλέξανδρου Μητρούσια (κάθειρξη 11ετών ). Εκτός φυλακής έμεινε μόνον ο Μανώλης Γιόσπας, του οποίου η ποινή φυλάκισης, 2 ετών και 9 μηνών, ανεστάλη επί τριετία.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν η μητέρα της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη επιχείρησε να πλησιάσει προς την αίθουσα διασκέψεων και να μιλήσει στους δικαστές. Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ακουστούν συνθήματα αποδοκιμασίας μέσα στην αίθουσα. Λίγο αργότερα, ο πατέρας της κατηγορούμενης, την ώρα που οι αστυνομικοί την οδηγούσαν προς τα κελιά, επιχείρησε να μιλήσει στην κόρη του, αλλά εμποδίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι περίπου 70 παρεβρισκόμενοι αντέδρασαν με φωνές και συνθήματα.