Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Ασβεστοχωρίου και Νεοχωρόπουλου, κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, την Πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εντολή να εκκενωθεί η Μονή Περιστεράς, αλλά και όσα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης βρίσκονται πολύ κοντά στο δάσος της Δουρούτης, έδωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μιας και οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα το Πανεπιστήμιο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή του Ασβεστοχωρίου, πιθανότατα από κτηνοτρόφους που ήθελαν να κάψουν τα ξερά χόρτα στα χωράφια τους. Με ανέμους 4,5 - 5 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά ταχύτατα πήρε μεγάλη έκταση και επεκτάθηκε με μεγάλο μέτωπο σε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τώρα καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και θάμνους. Επί τόπου επιχειρούν, 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρα επιχειρούν τρία καναντέρ.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την λίμνη, από την οποία τα αεροσκάφη ανεφοδιάζονται γρήγορα με νερό.

Στη χωματερή Δουρούτης, όπου συγκεντρώνονται τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου, επεκτάθηκε η μεγάλη φωτιά.

Από τη χωματερή βγαίνουν πυκνοί καπνοί, ενώ συχνά ακούγονται και εκρήξεις από το μεθάνιο που εκλύεται. Η φωτιά στη χωματερή θα σβήσει, πλέον, πολύ δύσκολα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών.

Ένα μέτωπο φωτιάς κινήθηκε και προς σπίτια στο Νεοχωρόπουλο, αλλά ανακόπηκε από πυροσβέστες και κατοίκους. Επίσης ανακόπηκε και ένα δεύτερο μέτωπο προς την Πανεπιστημιούπολη και το Νοσοκομείο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Δήμου, αναπτύχθηκαν στη χωματερή της Δουρούτης για να μην επεκταθεί εκεί το πύρινο μέτωπο, οπότε το σβήσιμό της θα ήταν πολύ δύσκολο.Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Μεσσηνία

Υπό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά και στην περιοχή Μπαμπίνι Αιτωλοακαρνανίας. Υπό έλεγχο και η φωτιά στο Καρνάσι του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Η πυρκαγιά καίει θαμνώδη και καλλιεργήσιμη έκταση, η οποία στο παρελθόν έχει ξανακαεί.