current views are: 15

7 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση10:49

Ο Guardian προτείνει 20 «κρυφούς παραδείσους» στην Ελλάδα

Τα έντονα χρώματα και το υπέροχο φαγητό των διάσημων ελληνικών νησιών δεν είναι «προτέρημα» μόνο εκείνων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών παγκοσμίως

Δημοσίευση 10:49’

Τα έντονα χρώματα και το υπέροχο φαγητό των διάσημων ελληνικών νησιών δεν είναι «προτέρημα» μόνο εκείνων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών παγκοσμίως

Τα έντονα χρώματα και το υπέροχο φαγητό των διάσημων ελληνικών νησιών δεν είναι «προτέρημα» μόνο εκείνων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών παγκοσμίως, κατά την βρετανική εφημερίδα The Guardian που έφτιαξε έναν κατάλογο 20 ελληνικών νησιών «που μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ», όπως λέει στους αναγνώστες της. 

Οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν στα γνωστά και «διάσημα» νησιά, όμως «λίγη εξερεύνηση είναι ό,τι χρειάζεται για να σας οδηγήσει σε νέα μέρη», όπως λέει χαρακτηριστικά και παραθέτει τον κατάλογο:  

Χάλκη

Πολλά κτήρια του 19ου αιώνα κάνουν αμέσως φανερή την ιστορία του νησιού, που είναι πολύ ήσυχο. Μην χάσετε το Κάστρο των Ιπποτών.

Τήλος

Η Τήλος είναι πιο πράσινη από τα περισσότερα ελληνικά νησιά, ιδανική για πεζοπόρους που μπορούν να ανακαλύψουν τις παραλίες της. Επισκεφθείτε το Μικρό Χωριό, την μεσαιωνική πρωτεύουσα. 

Τέλενδος

Ένα βουνό που αναδύεται από την θάλασσα, δίπλα στην Κάλυμνο, είναι ιδανική για χαλάρωση. Εχει τρεις παραλίες και έξι ταβέρνες.

Σχοινούσα

Μόλις με 250 κατοίκους, είναι ένας μικρός παράδεισος. Απολαύστε τις παραλίες και περπατήστε ως την θάλασσα.

Σίφνος

Παραμένει άγνωστη για επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά είναι πανέμορφη και με ενδιαφέροντα μονοπάτια. 

Σέριφος

Η Χώρα της είναι από τις πιο γραφικές και δεν πρέπει να χάσετε το Λιβάδι, το παραδοσιακό της λιμάνι.

Μεγανήσι

Έχει μόνο τρία χωριά και λίγο περισσότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται απέναντι από την Λευκάδα και συνήθως αποτελεί προορισμό μονοήμερων εκδρομών. Οι καταπληκτικές του παραλίες, με καλύτερη ίσως το Λιμονάρι, θα σας κερδίσουν.

Λήμνος

Την προτιμούν κυρίως Έλληνες και διαθέτει εξαιρετικές παραλίες. Μην χάσετε μια βόλτα στο κάστρο, όπου τώρα ζουν μόνο άγρια ελάφια.

Λέρος

Η Λέρος είναι αρκετά μεγάλη για να την εξερευνήσετε και διαθέτει αρκετά χωριουδάκια. Ευτυχώς έχει γλιτώσει την «ανάπτυξη» και παραμένει με χαμηλό προφίλ και διακριτική. Δείτε τους μύλους στον Πλάτανο και το εντυπωσιακό φρούριο

Λειψοί

Ένα μικρό νησάκι με ένα μόνο χωριό, ιδανική αφετηρία για τις παραλίες του. 

Κύθνος

Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, έχει υπέροχες παραλίες και θερμές πηγές και συνήθως τον Αύγουστο είναι πολυσύχναστη. Μην χάσετε την Κολόνα, την παραλία όπου μια στενή λωρίδα άμμου ενώνει το νησί με ένα βράχο. 

Κουφονήσια

Πρόκειται για τρία νησιά, που αποτελούν πια ανερχόμενο προορισμό γιατί διατηρούν την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1960 αναλλοίωτη. Επισκεφθείτε και το Κάτω Κουφονήσι και την νήσο Κέρος. 

Κάρπαθος

Η Κάρπαθος, αν και μεγάλο νησί, παραμελείται από τους τουρίστες. Επισκεφθείτε την Όλυμπο όπου οι γυναίκες φορούν παραδοσιακές στολές. 

Ικαρία

Το νησί, σύμφωνα με τον μύθο, δημιουργήθηκε από τον Ίκαρο, όταν έλιωσαν τα φτερά του. Ήταν επί χρόνια τόπος εξορίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πανέμορφο. Επισκεφθείτε τις θερμές ιαματικές πηγές που αναβλύζουν σε αρκετά σημεία, και κατά κάποιους επιστήμονες, εξηγούν την μακροζωία των ντόπιων.

Φολέγανδρος

Οι γκρεμοί της και το τοπίο θυμίζει την ηφαιστειογενή Σαντορίνη, μόνο που είναι πολύ πιο ήσυχη. Τα στενά δρομάκια της Χώρας, με τις όμορφες μπουκαμβίλιες θα σας συνεπάρουν. 

Αντίπαρος

Η Πάρος είναι πολύ διάσημη, αλλά πολύ λίγοι ξέρουν την Αντίπαρο, που παρέχει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον μέσα στα πολύβουα νησιά. Δείτε την μεγάλη σπηλιά στο κέντρο του νησιού, αλλά να ξέρετε πως έχει πολλά σκαλοπάτια. 

Αμοργός

Είναι γνωστή τόσο για τις παραλίες της όσο και για την πεζοπορία και τις καταδύσεις που μπορεί να κάνει κανείς εκεί. Στο νησί άλλωστε είχε γυριστεί και το «Απέραντο Γαλάζιο». Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Μονή Χοζοβιώτισσας. 

Αμμουλιανή

Βρίσκεται ανάμεσα από δύο πόδια της Χαλκιδικής και διαθέτει καταπληκτικές αμμουδιές. Οι περισσότεροι επισκέπτες της είναι Έλληνες και διατηρεί μια πολύ αυθεντική ατμόσφαιρα. Από εκεί μπορείτε με σκάφος να κάνετε τον περίπλου του Αγίου Όρους. 

Αγκίστρι

Είναι ιδανικό μέρος για απόλυτη χαλάρωση, πολύ κοντά στην Αθήνα. 

Πάτμος

Το μέρος όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, διαθέτει πολλές πανέμορφες παραλίες, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης.