Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) έχει υποχρέωση να βρει τις αναγκαίες λύσεις, ώστε να αποφευχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών κατά τη θερινή περίοδο και να μην πληγεί ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα των νησιών και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αναφέρει - σε ανακοίνωσή της - η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), θεωρώντας άδικες τις αποφάσεις τής κυβέρνησης για τη μείωση των συντάξεων των ναυτικών και την αλλαγή του χρόνου συνταξιοδότησης. «Πλοιοκτήτες και Έλληνες ναυτικοί συμπορευόμαστε και ζητάμε από την πολιτεία ριζική αλλαγή ή τροποποίηση τού νομικού πλαισίου για τους όρους υπολογισμού των συντάξεων και το χρόνο εξόδου στην απομαχία των ναυτικών μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΝ και χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις αντιδράσεις τού ναυτεργατικού κόσμου για το συνταξιοδοτικό του μέλλον.

Την Πέμπτη, αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα, να συνεδριάσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει, μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, όπου τού τέθηκαν τα αιτήματα για τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών, που θίγονται από το «μεσοπρόθεσμο».

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ έχει προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αν δεν υπάρξει κάποια απάντηση από πλευράς υπουργείου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Παμπούκης έχει τονίσει ότι «δεν θα κλείσει καθόλου το λιμάνι και ότι όλα τα θέματα θα επιλυθούν με διάλογο».
TAGS